Tirsdag, 30. april 2019 — af Ulrik Ulriksen

Populære Akihito overlader tronen til kejser Naruhito

Kejser Akihito og kejserinde Michiko
Kejser Akihito og kejserinde Michiko
Foto: Mega
Akihito har været en populær kejser i Japan, som nu tager hul på en ny æra med Naruhito på tronen.
Japan får tirsdag den 30. april kl. 17 lokal tid ny kejser. Det sker, når 85-årige kejser Akihito abdicererer. Hans ældste søn, den 59-årige kronprins Naruhito, sidder derefter tronen. Kejser Akihitos abdicering bliver den første i kejserfamilien i mere end to århundreder. Akihito, der er blevet opereret i hjertet og behandlet for prostatakræft, sagde i en tale for tre år siden, at han på grund af sit svigtende helbred måtte overlade tronen til Naruhito.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Akihito har imponeret

Det er en imponerende arv, Naruhito skal løfte efter sin far, som har været en meget populær kejser både i med- og modgang. Det er lykkedes kejser Akihito sammen med sin kejserinde Michiko at bringe den kejserlige familie tættere på den japanske befolkning.

Har vundet folkets respekt

Da kejser Akihito for sidste gang trådte frem foran Japan i anledning af nytåret 2019, var det foran et rekordstort publikum ved det kejserlige palads. Det viste med al tydelighed, at Akihito har vundet folkets respekt.
Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Mary og Frederik er nære venner

Den nye kejser og hans kone Masako har et stort potentiale, og det ventes, at de kan løfte arven efter Akihito og Michiko. Det nye kejserpar er i øvrigt meget nære venner af Danmarks kronprinspar. Det var tydeligt at se, da Mary og Frederik i efteråret 2017 var på officielt opgave i Tokyo. I den japanske hovedstad mødte Mary og Frederik med Masako og Naruhito ved flere lejligheder. Naruhito har også været på besøg i Danmark, hvor han i sommeren 2017 var i godt selskab med kronprinsparret og dronning Margrethe.
Kronprinsesse Mary, kronprins Frederik, kronprins Naruhito og dronning Margrethe
Kronprinsesse Mary, kronprins Frederik, kronprins Naruhito og dronning Margrethe
Foto: Lars H. Laursen

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden