SE VIDEO: Kronprins Frederik og dronning Margrethe i ny TV-dokumentar

Se også:

Kronprins Frederik og dronning Margrethe optræder helt usædvanligt i en ny tv-dokumentar om én af Danmarks sidste store helte, polarforskeren Knud Rasmussen.

Kronprins Frederik og dronning Margrethe HAR allerede set den tv-dokumentar, som DR1 sender søndag den 6. marts kl. 20 om polarforskeren, Knud Rasmussen. For de medvirker begge i den timelange, velproducerede og helt enestående dokumentar.

Normalt optræder medlemmer af kongefamilien stort set kun i udsendelser, der omhandler deres familie, forfædre og gerne i et historisk lys.

Men det er lykkedes trekløveret, Anna von Lowzow, Lene Borch-Hansen og Louise Birk Petersen fra Nordisk Film at få både dronning Margrethe og kronprins Frederik til at medvirke. Dét giver den i forvejen spændende historie om én af Danmarks store helte, polarforsker Knud Rasmussen, ekstra krydderi.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Dronning Margrethe taler om utroskab

Videoen herover er en lille smagsprøve på, hvad der venter. Foruden storslået naturbilleder og spændende fortællinger fra verdens mest isolerede områder, kan seerne opleve en veloplagt dronning, der taler om utroskab, hvad majestæen kalder "hjemlig hygge" blandt ekspeditionsdeltagere og lokalbefolkningen.

LÆS OGSÅ: Her skal dronning Margrethe fejre sin 77-års fødselsdag

Og seerne kan høre kronprins Frederik fortælle, hvordan man overlever i minus 45-graders kulde, når maden begynder at slippe op, og jagten på dyr slår fejl.

Kronprins Frederik har kørt med Sirius

Kronprinsen ved bedre end nogen, hvordan polarforsker Knud Rasmussen flere gange har sat livet på spil, for kronprinsen har selv kørt hundeslæde med Sirius Patruljen i det nordlige Grønland og ved, at det kræver mere end almindelig overlevelsesevne, kræfter og mod.

SE DE 30 DEJLIGE BILLEDER: Kongelig kærlighed

På polar-ekspeditioner er slædehundene, selv i dag, de vigtige rejsekammerater, og kronprinsen, der af erfarne hundeslædeførere betegnes som "virkelig dygtig",  siger det selv meget præcist:

- Uden slædehunde, ingen ekspedition, ingen opdagelser!

Læs meget mere i denne uges BILLED-BLADET.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden