Kronprinsesse Mary klar til festlig dag med kronprinsesse Victoria

kronprinsesse Mary

Kronprinsesse Mary og kronprinsesse Victoria.

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

Der venter kronprinsesse Mary et festligt og højtideligt program, når hun i vinterferien er med til at markere Litauens grundlæggelse med blandt andre kronprinsesse Victoria og prins Daniel.

Tirsdag, 6. februar 2018 - af Marianne Singer

En lang række højtstående repræsentanter fra forskellige lande rejser fredag den 16. februar til den litauiske hovedstad Vilnius for at deltage i fejringen af 100-året for Republikken Litauens grundlæggelse.

Blandt dem er også vores egen kronprinsesse Mary, der kan glæde sig over at være i herligt selskab af sine og kronprins Frederiks nære venner kronprinsesse Victoria og prins Daniel. 

Kronprinsesse Mary modtages i præsidentpalads

Programmet begynder allerede om formiddagen, hvor kronprinsesse Mary sammen med de andre gæster bliver modtaget i det pragtfulde præsidentplads.

Omkring middagstid fortsætter kronprinsesse Mary med resten af selskabet til næste arrangement, der er en højtidelig flagceremoni på Simonas Daukantas torvet i den gamle bydel. 

Til stor festkoncert

Derefter besøger det fornemme selskab, som kronprinsesse Mary er en del af, jubilæumsgudstjenesten i Vilnius' Domkirke. 

Dagen slutter på vidunderlig vis med en festklædt kronprinsesse Mary, der sammen med de andre gæster overværer den unikke, litauiske festkoncert “Gloria Lietuvai” i det nationale operahus Lithuanian National Opera and Ballet Theatre.