30. mar. 2023
Af Christinna Braun

Arvestorhertug Guillaume fortæller: Sådan reagerede prins Charles på sin nye lillebror

Arvestorhertugparret og prins Charles. 
Arvestorhertugparret og prins Charles.
Foto: Maison du Grand-Duc / Sophie Margue
Arvestorhertuginde Stéphanie fødte sin og arvestorhertug Guillaumes anden søn i mandags.

Luxembourgs arvestorhertugpar kunne i mandags kalde sige far og mor til to, da arvestorhertuginde Stéphanie den 27. marts fødte en lille søn.

Den lille prins, som har fået navnet François, vejede ved fødslen 3.575 g og målte 53 cm.

François’ storebror, prins Charles, som fylder tre år den 10. maj, blev passet af sin farfar og farmor, mens arvestorhertugparret var på hospitalet.

Farfar og farmor er Luxembourgs storhertug Henri og storhertuginde Maria Teresa.

Arvestorhertug Guillaume fortalte om dagen på et pressemøde efter fødslen.

- Min far tog meget venligt bilen og hentede Charles derhjemme, og Charles kunne tilbringe hele dagen hos sine bedsteforældre. Det var dejligt for ham, mens vi var på fødeafdelingen og koncentrerede os om François’ fødsel.

Den knap treårige prins Charles kom efterfølgende på besøg på hospitalet, hvor han sammen med farfar og farmor, storhertug Henri og storhertuginde Maria Teresa, besøgte lille François.

Og det var et meget vellykket møde, fortalte arvestorhertug Guillaume på pressemødet.

- Så var der selvfølgelig det glædesfyldte øjeblik, hvor mine forældre kom forbi med Charles. Det var meget sødt at se, hvordan Charles reagerede, da han hørte, at François var blevet født. Han glædede sig så meget og var så spændt på at møde ham, og han vendte sig og gik direkte hen mod ham (François, red.). Det bragte så stor glæde for os begge og for mine forældre, lød det fra arvestorhertug Guillaume.

Læs mere om: