14. jun. 2022
Af af Jon Bloch Skipper / Redigeret af Malan Joensen

Glemte man at flage for prinsesse Isabella?

Prinsesse Isabella
Prinsesse Isabella
Foto: Hanne Juul
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål og svar om alt inden for den royale verden.
Spørgsmål og svar har tidligere været bragt i BILLED-BLADET. Kære kongelige brevkasse Prinsesse Isabella havde fødselsdag d. 21. april, og den dag gik jeg en tur med min barnevogn. På turen så jeg en bus, der ikke havde flag på sig. Min første tanke var, at det var nok i går, dvs. d. 20. april, at prinsessen havde fødselsdag, så derfor flagede bussen ikke. Jeg måtte have husket forkert. Men så læste jeg i BILLED-BLADET, at det var d. 21. april, hun havde fødselsdag. Er det kun nogle royale, busserne flager for, eller havde denne bus blot glemt det? Måske var den bare på vej på værksted. Venlig hilsen Heidi Boelsmand Hansen

Kære Heidi Boelsmand Hansen
De fleste trafikselskabers busser, herunder Movias i hovedstadsområdet, flager, så vidt jeg ved, på de officielle flagdage, der er fastsat af Justitsministeriet, samt på andre mærkedage såsom Børnehjælpsdagen, Nordens dag og FN-dagen. I Odense, hvor jeg bor, flager busserne f.eks. også, når Det Fynske Dyrskue afholdes og ved åbningen af Blomsterfestivalen. Det varierer fra busselskab til busselskab og fra by til by. Prinsesse Isabellas fødselsdag d. 21. april er ikke en officiel flagdag, hvorfor der ikke flages den dag. Det gør der til gengæld på kronprinsessens (d. 5. februar), prinsesse Maries (d. 6. februar), dronningens (d. 16. april), prinsesse Benediktes (d. 29. april), kronprinsens (d. 26. maj) og prins Joachims (d. 7. juni) fødselsdag. Du finder oversigten over officielle flagdage på Justitsministeriets hjemmeside.

Mange hilsner
Jon Bloch Skipper

Har du et spørgsmål af royal karakter, du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.
Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.
Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).
Send dit spørgsmål på mail til jon@billed-bladet.dk eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse".

Læs mere om: