28. nov. 2020
Af Jon Bloch Skipper / Redigeret af Malan Joensen

Hvor bliver de kongelige håndtasker af under gallamiddagen?

Gallamiddag i anledning af officielt besøg af det hollandske regentpar kong Willem-Alexander og dronning Maxima i marts 2015.
Gallamiddag i anledning af officielt besøg af det hollandske regentpar kong Willem-Alexander og dronning Maxima i marts 2015.
Arkivfoto: Martin Høien
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål og svar om alt inden for den royale verden.

Kære kongelige brevkasse!
Hvad gør de kongelige damer med deres håndtaske under gallamiddage?
Venlig hilsen Mai Nielsen

Kære Mai Nielsen!
Hvis der er tale om en større taske, kommer den sjældent med til bords. De kongelige damer har dog gerne en mindre taske eller clutch med. Tidligere var der en uskreven regel om, at man lod tasken hænge over stolen eller stillede den på gulvet, for den måtte ikke placeres på bordet. I dag tager de fleste mere let på det, og jeg har da også set både dronningen, kronprinsessen og prinsesse Marie lægge en taske på bordet.
Med venlig hilsen Jon Bloch Skipper

Har du et spørgsmål af royal karakter, som du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad. Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien. Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).

Send dit spørgsmål på mail til jon@billed-bladet.dk eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse".

Læs mere om: