Albert og Charlene har bryllupsdag: Husker du brudekjolen?

Fyrstinde Charlene og fyrst Albert

Fyrstinde Charlene og fyrst Albert

Foto: MEGA
For 11 år siden blev fyrst Albert og fyrstinde Charlene gift ved et overdådigt bryllup, og den smukke brud var iklædt en fantastisk brudekjole.

I næsten 30 år havde fyrstedømmet Monaco ingen fyrstinde, men det skulle ændre sig i sommeren 2011, hvor fyrst Albert giftede sig med sin sydafrikanske skønhed, Charlene Wittstock. Fyrstinden før det var Alberts mor, den smukke Grace, der omkom ved en bilulykke i 1982.

Fordelt over to dage – først en borgerlig vielse den 1. juli og derefter en kirkelig ceremoni den 2. juli – giftede den 53-årige fyrst Albert sig med 33-årige Charlene, der til begge bryllupper var fantastisk flot klædt på.

Over 2.000 arbejdstimer

Da parret blev viet borgerligt, var Charlene iført en elegant, blå Chanel-dragt, der sad perfekt på den tidligere OL-svømmer.

Foto: MEGA

Ved den kirkelige ceremoni bar fyrstinde Charlene en elegant brudekjole fra det italienske Giorgio Armani, som havde brugt 50 meter silkeduchesse, 80 meter silkeorganza og 2.500 arbejdstimer til at skabe den fantastiske brudekjole i havfruesilhuet.

Ned ad kjolen dannede 40.000 Swarovski-krystaller, 30.000 gyldne stene og 20.000 perler det smukkeste mønster. Den lyse brudebuket bestod af liljekonvaller og freiser.

Foto: MEGA

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Skønne tvillinger

Fyrst Albert og fyrstinde Charlene blev først viet borgerligt i Tronværelset på paladset, og dagen efter blev parret kirkeligt viet i slotsgården, hvorefter bryllupsfesten og ballet var på Opera Garnier i Monaco.

Siden da har fyrst Albert og fyrstinde Charlene fået tvillingerne prins Jacques og prinsesse Gabrielle, der fylder otte år til december.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden