Fredag, 29. januar 2016 — af Marianne Singer

Dronning Sonja fortalte på TV om sine to aborter

Dronning Sonja
Foto: AOP
En tydeligt berørt dronning Sonja fortalte i et norsk TV-program om sine to spontane aborter.

- Det var en fortvivlet situation.

I et interview med den norske TV-station NRK i forbindelse med regeringsjubilæumsserien "Konge og dronning i 25 år" mindedes dronning Sonja en spontan abort, hun gennemgik for 46 år siden. - Jeg husker ikke så meget af det, men jeg husker, at jeg lå dér og så alle de fremmede mennesker, som bøjede sig henover mig, da jeg skulle ind på hospitalet. Det var så grusomt, lyder det fra en berørt dronning Sonja i programmet. Dronning Sonja, der dengang var 32 år og kronprinsesse, havde, sammen kronprins Harald, en måned forinden offentliggjort den glædelige nyhed, at parret ventede deres første barn.

Dronning Sonja på hospitalet

Men halvvejs i graviditeten gik det galt. Sammen med sin mand opholdt dronning Sonja sig på det tidspunkt på kongeskibet Norge, der lå forankret i Hankøsundet. Dronning Sonja og Harald blev derfor hurtigt sejlet til hospitalet i Fredrikstad i en mindre båd.

Det var hårdt

Kronprins Harald fik dog ikke lov til at komme med ind på hospitalsstuen. - Så der var jeg jo helt alene. Det syntes jeg var ganske hårdt, fortæller dronning Sonja med alvorligt blik. Året efter aborten, i september 1971, blev et lykkeligt kronprinspar forældre til prinsesse Märtha Louise.

Dronning Sonja aborterede igen

Derefter oplevede dronning Sonja ulykkeligvis endnu en spontan abort, før hun i juli 1973 fik sønnen, kronprins Haakon. Dronning Sonja har tidligere fortalt om sine spontane aborter i biografien "Dronningen". LÆS MERE: Dronning Sonja hjalp piger efter bådulykke

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden