Onsdag, 3. marts 2021 - af Ulrik Ulriksen

Haakon nød en tur i sneen

Kronprins Haakon
Kronprins Haakon
Foto: Ritzau/Scanpix
For Norges kronprins Haakon er det vigtigt at lytte til de landsmænd- og kvinder, som står med store udfordringer i denne tid.

Kronprins Haakon har ved en stor digital begivenhed talt til repræsentanter for myndighederne om, hvordan unge, der har svært ved at få job, kan få et ordentligt tilhørsforhold til det norske samfund.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprins Haakon talte om unges problemer

– Tak for det vigtige arbejde, I udfører hver eneste dag. Og tak for at I står sammen med de unge for, at det skal lykkes. Og som I ved, er der meget guld at hente, sagde kronprins Haakon i sin tale til den digitale begivenhed.

De allerfleste unge i Norge har det godt, så kronprins Haakon henvendte sig primært til de unge, som falder udenfor arbejdsmarkedet, uddannelsessystemet og har svært ved at indgå i fællesskaber.

Føler sig udenfor

– Det at så mange unge står udenfor fællesskabet, man bliver en del af gennem arbejde og uddannelse er en af vor tids største udfordringer. Det er ikke bare et stort tab for alle dem, som befinder sig i en lignende situation – det er også et stort tab for alle os andre og os som samfund. Vi har ganske enkelt ikke råd til at lade så mange stå udenfor, lød det fra Haakon, der i forbindelse med den store digitale begivenhed faktisk også fik mulighed for at møde to unge rent fysisk.

Billeder fra kronprinsens tale og fra mødet med de unge udenfor i sneen kan ses på det norske kongehus’ sociale medier.

Gik en tur i sneen

Kronprins Haakon gik en tur i sneen med Vilde Walderhaug, 16 år, fra Drammen og Josué Illunga Kongolo, 18 år, fra Søndre Land, og Haakon og de to unge fik sig en snakom det at stå udenfor fællesskabet.

Haakon nød den gode spadseretur i sneen i Oslo.

Haakon har tidligere mødt og talt med Vilde og Josué i forbindelse med sit arbejde i Kronprinsparrets Fond.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden