Kong Harald indlagt på hospitalet

Kong Harald 

Kong Harald 

Norges kong Harald, der er 82 år, er syg og aflyser flere opgaver.

Kongen er foreløbigt sygemeldt i to uger, men forventes at blive udskrevet inden weekenden.

Kronprins Haakon tager over

"I denne periode regerer Hans kongelige højhed Kronprins Haakon," udtaler hoffet, ifølge det norske medie vg.no.

Indlagt flere gange

I december måned blev kong Harald indlagt. Den gang med en virusinfektion. Kongen blev ligeledes ramt af sygdom i april 2018, hvor han blev indlagt på hospitalet på grund af overbelastning, der førte til smerter i foden.

Kong Harald berørt af sorg

Kongens tidligere svigersøn, kunstner og forfatter Ari Behn, tog sit eget liv første juledag - 47 år gammel. 3. januar blev Ari Behn bisat ved en følelsesladet højtidelighed fra Oslo domkirke.

Harald talte om Ari Behns død i sin nytårstale

- Vi er stærkt præget af Ari Behns død denne jul. Det har varmet at opleve folks medfølelse og se de tændte lys på slotspladsen. Der er trøst i alle de gode minder og smukke ord, som er blevet sagt og skrevet om faderen til tre af vores elskede børnebørn. - Ari var en vigtig del af vores familie i mange år, og vi bærer varme, kærlige minder om ham, siger det i erklæringen.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Ari Behn og Märtha Louise

Ari Behn var gift med kong Harald og dronning Sonjas ældste barn, prinsesse Märtha Louise, fra 2002 til 2017 og parret fik sammen tre børn.

Efter skilsmissen havde parret bevaret et godt samarbejde om børnene, og både prinsessen og kongeparret havde et godt og varmt forhold til Ari Behn.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden