Fredag, 9. oktober 2020 - af Malan Joensen

Kong Haralds læge: Det skete der under operationen

Kong Harald.
Kong Harald.
Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Kong Harald fik fredag morgen udskiftet en hjerteklap.

Kong Harald, 83, blev torsdag indlagt på Rikshospitalet i Oslo for at blive opereret fredag morgen. Den norske konge skulle have udskiftet en kunstig hjerteklap, han har fået sat ind i 2005.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Operationen blev udført af et hold blandt andet bestående af kongens livlæge, overlæge Bjørn Bendz samt overlægerne Lars Aaberge og Christian Eek fra kardiologisk afdeling. 

Overlæge Bjørn Bendz, der stod i spidsen for holdet, fortæller således om operationen:   - Operationen blev udført i et hybridom - det vil sige en blanding af et røntgenlaboratorium og en operationsstue. Først blev der lagt en midlertidig pacemaker ind. Derefter blev selve indgrebet udført via en pulsåre i lysken. En ny biologisk hjerteklap blev sat ind via indgangen i lyskepulsåren og placeret inden i den gamle klap. Den gamle klap blev således presset ud til siden af den nye, velfungerende klap, udtaler overlæge Bjørn Bendz blandt andet via det norske kongehus.    Kong Haralds operation blev i øvrigt udført i lokalbedøvelse, og kongen var vågen under indgrebet.   
 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden