2. mar. 2016
Af Juliane Olsen

Kronprinsesse Mette-Marit slog sig løs med børnene

Kronprinsesse Mette-Marit
Kronprinsesse Mette-Marit var tirsdag med til at indvie et nyt bibliotek i Oslo.
Foto: AOP
Den norske kronprinsesse Mette-Marit indviede sammen med kronprins Haakon et nyt bibliotek i bydelen Alna i Oslo.
Den 42-årige kronprinsesse Mette-Marit var tirsdag travlt optaget, da hun sammen med en flok børnehavebørn indviede Furuset bibliotek og aktivitetshus. Ifølge en pressemeddelelse fik kronprinsesse Mette-Marit en rundvisning og talte med børnene om bøger. - Jeg tror, at dette vil blive et rigtigt fint samlingssted både for dem, som vil læse og tegne og for dem, der vil udtrykke sig med musik og dans, sagde kronprins Haakon, der også var med. LÆS MERE: Kronprinsesse Mette-Marit begejstret for danske MØ

Biblioteket skal være samlingspunkt

Det er meningen, at det nye bibliotek skal være områdets samlingspunkt for beboere i alle aldre. Ud over bibliotek rummer Furuset bibliotek og aktivitetshus også café, biograf, spillerum, storsal, møderum og lydstudie. Biblioteket, der er en del af en større sammenslutning af lokale biblioteker, vil holde åbent fra klokken syv om morgenen til klokken 23 om aftenen.

Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

Kronprinsesse Mette-Marit var imponeret Den norske hip-hop-duo Temoor og Shablo optrådte desuden ved åbningen af biblioteket, og også den norske politiker Marianne Borgen var tilstede. Kronprinsesse Mette-Marit var også ret imponeret af det nye samlingspunkt, og hun nævnte desuden, hvordan hun selv brugte biblioteker i sin barndom. Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøgte samtidig idrætsanlægget Furuset Forum og Alnaskolen.

Læs mere om: