Søndag, 14. februar 2016 - af Ulrik Ulriksen

Masser af flotte gaver til kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Det norske kongehus har offentliggjort en oversigt over gaver, som de royale profiler har modtaget i løbet af et halvt år. Kronprinsparret har blandt andet modtaget smykkeskrin og keramikfigurer.

I løbet af 2015 er det strømmet ind med gaver til medlemmerne af Norges kongefamilie. 

Det norske kongehus' kommunikationsafdeling valgte for nylig at offentliggøre en liste over alle de gaver, som de royale profiler modtog fra 1. juni til 31. december sidste år.

LÆS MERE: Kronprinsesse Mette-Marit begejstret for danske MØ

Kronprinsesse Mette-Marit og resten af familien modtager gaver fra hele verden

Listen viser ikke gaver fra private venner og familie, men er en opgørelse over gaver af mere officiel karakter fra lande som Thailand, Pakistan, Qatar og Brasilien.

Alle emner på listen har en anslået værdi over 1000 norske kroner.

Nogle af gaverne er mere eksotiske end andre, og et par af gaverne til kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon lyder særligt fornemme. Da kronprinsparret var på officielt besøg i Vietnam fik de blandt andet et smykkeskrin, og i Brasilien fik Mette-Marit og Haakon to udsøgte keramikfigurer.

Rosé til dronningen

Kong Harald og dronning Sonja har så sandelig også modtaget et par skønne gaver ifølge listen.

Således må kong Harald have været glad for seks flasker georgisk rødvin, som han modtog i gave fra Georgiens Ambassade i Oslo.

Dronning Sonja fik også et par gode flasker til den royale vinreol. Den franske ambassade i Olso afleverede således ifølge gavelisten tre flasker hvidvin og tre flasker rosévin til Sonja.

Får du BILLED-BLADETs nyhedsbrev? Gå ikke glip af nyheder og fordele. Meld dig til her

Kongens dadler

Blandt de mere kuriøse gaver er 22 kg dadler fra Algeriets præsident til kong Harald.

Gavelisten indeholder i øvrigt en lang række bøger, dvd'er, smykker og kunstværker, ligesom dronningen har modtaget ikke færre end 150 orkideer fra Thailand.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden