Lørdag, 18. juni 2022 - af Christinna Braun

Morsom tale: Kong Harald fik hele salen til at grine, da han jokede om prinsesse Ingrid Alexandra

Marit Tjessem (kronprinsesse Mette-Marits mor), kong Harald, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og kronprins Haakon. 

Marit Tjessem (kronprinsesse Mette-Marits mor), kong Harald, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og kronprins Haakon. 

Foto: Ritzau Scanpix
Kong Harald fik salen til at grine, da han holdt tale for prinsesse Ingrid Alexandra.

Norges prinsesse Ingrid Alexandra fyldte 18 år den 21. januar, men på grund af coronavirus måtte den store fest skubbes til sommer.

I januar blev prinsesse Ingrid Alexandras myndighedsdag dog fejret – bl.a. ved at komme med til sit allerførste statsråd med sin far, kronprins Haakon, og farfar, kong Harald.

Fredag den 17. juni er kong Harald og dronning Sonja værter ved en stor gallamiddag i anledning af prinsesse Ingrid Alexandras fødselsdag, og her holdt kongen en tale for sit barnebarn.

Her begyndte han med at fortælle, at det var dejligt at dele dagen med familie, venner og repræsentanter fra hele Norge, og at han ønskede Ingrid en dejlig fødselsdag.

Og viste kong Harald, hvilken sjov farfar han er. I hvert fald jokede han sødt med prinsesse Ingrid Alexandra i sin tale.  

 

”Egentlig var det fint at fejre dig to gange – så vi fik ro til at fordøje alt, der skete i forbindelse med din myndighedsdag i januar.

For første gang var du med i statsrådet, heldigvis uden vetoret – man ved aldrig, hvad der kan komme fra en så engageret ung dame som dig,” sagde kong Harald i talen og fik hele salen til at grine.

Prinsesse Ingrid Alexandra holdt også selv tale, der gjorde hende meget rørt undervejs.

Læs mere om den i linket herunder. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden