Onsdag, 30. december 2020 - af Ulrik Ulriksen

Norges kongefamilie dybt berørt af uhyggelig katastrofe

kong harald

Kong Harald. 

Foto: Mega
En uhyggelig naturkatastrofe har ramt Norge. Efter et voldsomt jordskred nær Oslo reagerer kong Harald nu på vegne af hele den royale familie.

Norges kongelige familie og resten af nationen er rystede over en stor katastrofe, som indtraf onsdag den 30. december i de tidlige morgentimer.

Kong Harald og den kongelige familie er rystet

Indtil videre er 11 mennesker stadig savnet efter et kæmpe jordskred i Gjerdrum i byen Ask 40 minutters kørsel nordøst for Norges hovedstad, Oslo.

Der er tale om en kæmpe katastrofe, og det er det største jordskred, man har haft i Norge ifølge statsminister Erna Solberg.

Kong Harald sender hilsen

Den norske kongelige familie, som bor under en times kørsel fra katastrofestedet i området Gjerdrum, har reageret på den forfærdelige situation.

 - Nattens jordskred i Gjerdrum har gjort et dybt indtryk på mig og min familie. Mine tanker er hos alle, som er berørt, skadet, har mistet sit hjem, og som nu lever i frygt og uvished om det fulde omfang af katastrofen. I en situation som fremdeles er uoverskuelig sender jeg et inderligt håb og mine varmeste tanker til alle, som er berørt af katastrofen, lyder det i en officiel meddelelse fra kong Harald, der også takker de, der er i aktion nu på grund af katastrofen.   

- Jeg vil samtidig takke alle nødinstanser, kommunerne i nærområdet og frivillige medarbejdere for deres store indsats under svært krævende forhold. 

Kongelige i katastroferamt område

 Den norske kongelige familie ventes at besøge det katastroferamte område Gjerdrum meget snart.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden