23. maj. 2016
Af Juliane Olsen

Prinsesse Märtha Louise: Godt, det er Haakon, der skal overtage tronen

Prinsesse Märtha Louise
Prinsesse Märtha Louise
Foto: AOP
Den norske prinsesse Märtha Louise har aldrig haft nogen ambitioner om at blive dronning, fortæller hun i et nyt interview.
Den 44-årige prinsesse Märtha Louise åbner nu op for sine tanker om sin bror kronprins Haakons fremtid som konge af Norge. Ifølge norsk Se og Hør har prinsesse Märtha Louise aldrig haft nogen ambitioner om at blive regent, selv om hun er ældst i søskendeflokken. - Jeg er vokset op med, at det var Haakon, som skulle tage over. Det var virkelig indarbejdet i mig, siger hun i interviewet. LÆS MERE: Prinsesse Märtha Louise laver show med synsk

Loven blev ændret

Hun fortæller også åbent, at hun aldrig havde et ønske om, at det var hende, der skulle overtage denne plads. Da prinsesse Märtha Louise og kronprins Haakon blev født, var loven sådan indrettet, at tronen skulle gå til den førstefødte mand i familien. Det blev ændret i 1990, og det er prinsesse Märtha Louise glad for, selv om loven endnu en gang er blevet ændret siden.

Prinsesse Märtha Louise udtrådte af kongehus

Hun husker nemlig, at hendes farfar kong Olav sagde, at han ikke mente, man kunne tage en hest ud af løbet, når det først var skudt i gang. Prinsesse Märtha Louise udtrådte officielt af det norske kongehus i 2002, men er stadig en del af den norske kongefamilie. I den forbindelse opgav hun også sin apanage samt tiltaleformen Hennes Kongelige Høyhet, og hendes fødselsdag er heller ikke længere nogen officiel flagdag.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Læs mere om: