Lørdag, 11. juni 2022 - af Christinna Braun

Prinsesse Märtha Louise og Shaman Durek: Vi har fået dødstrusler

Shaman Durek og prinsesse Märtha Louise. 
Shaman Durek og prinsesse Märtha Louise. 
Foto: Birger Storm
Prinsesse Märtha Louise og hendes forlovede Shaman Durek har modtaget dødstrusler, fortæller parret.

Norske prinsesse Märtha Louise kunne tidligere på ugen offentliggøre den glædelige nyhed, at hun er blevet forlovet med sin kæreste gennem tre år, Shaman Durek Verrett.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Torsdag valgte parret at lave en video på Instagram, hvor de talte om deres forhold og svarede på spørgsmål. Her kom prinsesse Märtha Louise og Shaman Durek desværre også ind på noget, der har påvirket dem og deres forhold meget negativt.

I videoen fortæller de, at de bl.a. har fået dødstrusler og oplevet mange ubehageligheder på grund af deres forskellige hudfarver.

 

Shaman Durek fortæller om dødstruslerne og årsagen dertil.

- Jeg tror også, at grunden til, at folk har sådan et problem med vores forhold og skriver dødstrusler til os, er 1) at de ikke vil se en sort mand i den kongelige familie, fordi der historisk set aldrig har været en i de europæiske kongefamilier. Så det er en kæmpe ting. For det andet er hun kvinde, og jeg tror, det er anderledes, når det er en prins, der vælger en farvet kvinde. Han er mand og kan vælge den, han vil. Men at en prinsesse vælger en farvet mand, er aldrig sket før i historien. Og det er svært for mange at håndtere, fortæller Shaman Durek i videoen, mens prinsesse Märtha Louise sidder ved siden af.

Ifølge Hello Magazine siger prinsesse Märtha Louise i videoen, at hun ofte har oplevet, at nogle folk har været meget søde ved hende, men derefter har opført sig forfærdeligt mod Durek ved fx ikke at ville give hånd til ham eller lignende.

- Jeg har skullet lære meget, fordi jeg har været meget privilegeret som hvid. Jeg var så naiv, at jeg ikke kunne se tingene, og sådan tror jeg mange hvide mennesker har det. Det er de små ting, der er værst, som når folk trækker sig væk fra dig (Durek, red.), eller at de ikke vil sidde ved siden af dig i bussen, eller når de går over på den anden side af gaden for ikke at gå sammen med dig, siger prinsesse Märtha Louise ifølge Hello Magazine også i videoen.

Se videoen fra Shaman Dureks Instagram ved at klikke her.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden