Rystet Haakon: Det kunne have været meget værre

Kronprins Haakon. 

Kronprins Haakon. 

Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff.
Norges kronprins Haakon havde forleden besøg på slottet af en gruppe særlige landsmænd og -kvinder.

For kronprins Haakon er det vigtigt i denne svære tid med corona-udfordringer at vise sin store respekt for en særlig gruppe landsmænd- og kvinder.

Haakon sendte hilsen fra kongen

Da Haakon sammen med dronning Sonja forleden fik besøg på slottet i Oslo, benyttede kronprinsen lejligheden til at takke de norske sundhedsmyndigheder for en ekstraordinær indsdats.

Kronprinsen indledte med at sende en hilsen til sine og dronningens gæster fra kong Harald, der er sygemeldt lidt endnu efter en hjerteoperation.

Tak til sundhedspersonale

Derefter rettede han en tak til sundhedsmyndighederne for det enorme arbejde, som er udført, siden pandemien ramte Norge.

– Ingen vidste vel med sikkerhed, hvordan covid-19 ville ramme oss. I traf et afgørende valg i en tid præget av tvivl, sagde Haakon og kom også ind på nogle af de mange konsekvenser, pandemien har haft såsom dødsfald, indskrænkelse af personlig frihed og arbejdsløshed.

Det kunne have været værre

– Men det kunne alligevel have været meget værre, hvilket vi nu ved, understregede Haakon og lagde ikke skjul på, at situationen med corona-truslen helt naturligt har rystet hele det norske samfund, der dog nu  har taget skridt i retning af en normalisering af forholdene i landet.

Meget er usikkert

– Der er vældig meget, som fortsat er usikkert. Men noget ved vi er vigtigt – at holde afstand, vaske hænder og blive hjemme, hvis vi har symptomer på corona, lød det fra kronprins Haakon.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Meget mere i BILLED-BLADET

I BILLED-BLADET har vi nyt om kronprinsfamilien, der flytter fra Kancellihuset i Fredensborg, og så har prins Joachim og hans familie været en tur hjemme i Danmark.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden