Mandag, 17. maj 2021 — af Malan Joensen

Så du den søde detalje? Sådan passer hoffet på kongen

Den norske kongefamilie fejrer nationaldag mandag 17. maj.

Festlig stemning var der rigeligt af på pladsen foran kongeslottet i Oslo mandag formiddag, på trods af at der var masser af regn og et minimum af mennesker.

På grund af coronarestriktioner var der ikke mulighed for at samle det samme antal mennesker som tidligere, men der var stadig forskellige festlige indslag med musik, taler, parader og danseopvisning. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kongefamilien, der kom ud på balkonen præcis klokken 11.30, nød programmet, og kong Harald, 84, der fik foretaget en knæoperation Rikshospitalet i Oslo den 30. januar, havde medbragt to krykker at støtte sig til.

Da der var blevet råbt hurra for kongen, havde han og dronning Sonja fået stillet et par stole frem, så kongen kunne hvile knæet, mens de nød de mange flotte indslag.

Klokken 12 blev der saluteret fra Akershus, og derefter sang man i fællesskab den norske nationalsang, hvorefter kongefamilien igen vinkede til de fremmødte og forlod balkonen.

Senere på dagen skal kronprinsparret og kongeparret køre i bil i Oslos gader, men for at undgå, at for mange forsamler sig, ønsker kongehuset ikke at offentliggøre ruten eller tidsplanen. 

Ifølge VG kørte de kongelige sidste år blandt andet forbi et hospital i den norske hovedstad, hvor de benyttede lejligheden til at hylde sygehuspersonalet. 

Se billedet af kongeparret, der sad sammen på balkonen, i galleriet øverst. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden