Sonja og Harald varmer op til festlig dag med skønne billeder

Dronning Sonja og kong Harald

Dronning Sonja og kong Harald

Foto: Lars H. Laursen
Mandag den 17. maj er det Norges nationaldag, og det skal fejres. Dronning Sonja og kong Harald varmer op til den store dag med et skønt tilbageblik.

For dronning Sonja og kong Harald samt kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er Norges nationaldag i morgen, den 17. maj, et af årets absolutte højdepunkter.

Under normale omstændigheder har den kongelige familie været en markant del af en kæmpe folkefest, når den 17. maj skal markeres.

Sådan har det været i mange år.

Sonja og Harald varmer op

Dronning Sonja og kong Harald varmer op til mandagens nationaldag 17. maj med et skønt tilbageblik.

På det norske kongehus’ sociale medier kan man se en kavalkade af billeder af de kongelige i fin form på den 17. maj,

I år er det faktisk 115 år siden, at kong Haakon og dronning Maud hilste på børneoptoget fra Slotsbalkonen for allerførste gang.

Siden den gang har det været en fin og fast tradition med den royale 17. maj-deltagelse fra balkonen med få undtagelser – blandt andet på grund af corona-situationen.

Venter på bedre tider

- Mens vi venter på at genoptage traditionen, har vi lavet en lille billedkavalkade. Vi glæder os til, at kongefamilien igen kan vinke til børneoptoget fra balkonen, lyder det i teksten på kongehusets sociale medier til opslaget med de historiske billeder fra den royale deltagelse i 17. maj-festen.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden