Torsdag, 8. juni 2023 — af Laura Dalgård Hansen

Se billederne: De skal spille kong Harald og dronning Sonja i ny tv-serie

Dronning Sonja og kong Harald. 
Dronning Sonja og kong Harald.
Foto: Ritzau Scanpix
Optagelserne til en ny serie om kong Harald og dronning Sonjas utrolige og svære kærlighedshistorie er netop gået i gang.

Den britiske kongefamilie har flere gange prøvet at blive portrætteret på film og tv, og nu er turen kommet til det norske kongehus.

Viaplay er nemlig på vej med en tv-serie om den utrolige kærlighedshistorie mellem kong Harald og dronning Sonja, der endte med at kaste Norge ud i en forfatningskrise, fordi det står skrevet i Norges Grundlov, at ”en arveberettiget prins eller prinsesse ikke må gifte sig uden kongens tilladelse”, og kong Olav ønskede bestemt ikke, at hans søn og arvtager til tronen skulle gifte sig med en borgerlig.

Harald og Sonja mødte desuden stor modstand fra det norske folk, pressen og fra regeringen, og gennem ni år måtte de vente på, at samfundet ville acceptere deres kærlighed, før de endelig kunne lade sig gifte i 1968.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I den nye serie ”Harald og Sonja” kan man følge det unge kronprinspar, som på tv spilles af nordmændene Sindre Strand Offerdal og Gina Bernhfot Gørvell.

- Kong Harald er kendt for sin grundlæggende menneskelighed. Det er let at se hans personlighed skinne igennem institutionen, men med et glimt i øjet og en ægte menneskelig nysgerrighed. Vi gennemgår en omfattende rejse, der strækker sig over mange år, og jeg vil gerne portrættere en person, ikke en kopi. Der er naturligvis en dyb respekt og lidt ærefrygt, der ligger hos mig, men jeg håber at kunne tage nogle chancer, som jeg tror, ​​Hans Majestæt selv ville gøre, siger Sindre Strand Offerdal i en pressemeddelelse.

Sindre Strand Offerdal og Gina Bernhoft Gørvell
Sindre Strand Offerdal og Gina Bernhoft Gørvell
Foto: Viaplay

- Det her er en historie om to mennesker, der måtte kæmpe for kærligheden gennem mange år, og med mange op- og nedture. At de begge stadig lever i dag betyder, at man går til stoffet med en ærefrygt og respekt, så jeg er glad, men selvfølgelig også nervøs for at portrættere en person, som alle kender og har et forhold til, udtaler Gina Bernhoft Gørvell.

Kong Olav, Sonja Haraldsen, kronprins Harald og Dagny Haraldsen i 1968. 
Kong Olav, Sonja Haraldsen, kronprins Harald og Dagny Haraldsen i 1968.
Foto: AP

Foruden det daværende kronprinspar bliver kong Olav og Sonjas mor, Dagny Haraldsen, også portrætteret. De spilles af Anders Baasmo, som spillede selvsamme Olav i ”Kongens Valg”, og Anneke von der Lippe.

Kong Harald og dronning Sonja, som er henholdsvis 86 og 85 år i dag, kan fejre 55-års bryllupsdag til august.

Optagelserne til ”Harald og Sonja” er netop gået i gang, og den første sæson vil bestå af fire afsnit. Den ventes at få premiere på Viaplay i 2025.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden