8. maj. 2023
Af Laura Dalgård Hansen

Det norske kongepar kommer til Danmark: Sådan kommer Mary og Frederik til at hjælpe dronningen

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik. 
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik.
Foto: Hanne Juul
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary kommer til at spille en fremtrædende rolle, når Norges kong Harald og dronning Sonja kommer på officielt besøg i midten af juni.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har som repræsentanter for kongehuset fået en mere og mere fremtrædende rolle gennem de seneste år, og det kommer også til at være tilfældet, når der til juni kommer officielt besøg fra udlandet.

Det er Norges kong Harald og dronning Sonja, der kommer forbi den 15. og 16. juni. Det blev offentliggjort mandag eftermiddag.

Det er dronning Margrethe, som byder kongeparret, der også er hendes gode, private venner, velkommen torsdag morgen ved Nordre Toldbod i København, hvor de ankommer med det norske kongeskib. Samme aften er majestæten vært ved en festmiddag på Amalienborg, hvor repræsentanter fra dansk og norsk erhvervsliv deltager.

Foruden de tre monarker vil også kronprinsparret være i centrum. Det er således kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, som torsdag den 15. juni sammen med det norske kongepar og den norske erhvervsdelegation deltager i en konference i Dansk Industri.

Kong Harald, dronning Sonja og dronning Margrethe. 
Kong Harald, dronning Sonja og dronning Margrethe.
Foto: Ritzau Scanpix

Det er også kronprinsparret, som efter festmiddagen torsdag aften sammen med det norske kongepar vil stige ombord på henholdsvis Kongeskibet Dannebrog og Kongeskibet Norge, hvorefter de sætter kursen mod Aarhus, hvor det officielle besøg fortsætter om morgenen fredag den 16. juni. Blandt andet vil de her deltage i en frokost på Aarhus Rådhus.

Det endelig program for det norske kongepars officielle besøg i Danmark vil blive offentliggjort senere.

Læs mere om: