Lørdag, 16. januar 2016 — af af Ulrik Ulriksen

SE BILLEDERNE: Nye flotte fotos af den norske kongefamilie

Kong Harald, dronning Sonja, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon
Kong Harald, dronning Sonja, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon
Foto: Koingehuset
I anledning af det norske kongepars 25-års regeringsjubilæum er der blevet lavet en helt ny og historisk billedserie af den royale familie. Hovedpersonerne er naturligvis dronning Sonja og kong Harald.

Fejringen af det norske kongepars 25-års regeringsjubilæum er noget helt særligt, der markeres med festlige begivenheder i og omkring Oslo. Regeringsjubilæet bliver også markeret med en historisk fotoserie med de norske, royale profiler som modeller i de skønneste rammer på slottet i den norske hovedstad.

Foto: Kongehuset

 

Kong Harald og dronning Sonja: Galla og hverdag

De nye, officielle billeder, som den 33-årige mesterfotograf Jørgen Gomnæs står bag, viser først og fremmest kong Harald og dronning Sonja både i galla og i mere afslappet, elegant dress. Kongeparret er dog også på et af billederne i rigtig godt selskab med Norges næste kongepar, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

Foto: Kongehuset

Kong Harald og dronning Sonja med næste generation

Netop billedet af de to generationer af kongelige er der naturligvis megen symbolik i. Det er et pletskud, der forbinder fortid, nutid og fremtid på enkel og effektiv vis. Der er således grund til både at se tilfreds tilbage på 25 gode år for kongeparret og på en aktuel situation med et populært kongehus, der i kronprinsparret har et kommende kongepar med et stort potentiale og en bred folkelig opbakning.

Traditionen med officielle portrætter af Norges kongelige strækker sig tilbage til Kong Haakon og dronning Maud i 1905. På den tid var billedernes vigtigste funktion at være kongehusets ansigt udadtil, og portrætterne blev benyttet på frimærker og mønter.

Foto: Kongehuset

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden