SE BILLEDET: Kronprinsesse Mette-Marit til gallamiddag efter sygdomsudmelding

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

Foto: RITZAU SCANPIX

Kronprinsesse Mette-Marit var glad, smilende og smuk, da hun for første gang efter sin sygdomsudmelding onsdag viste sig ved et officielt arrangement.

Fredag, 26. oktober 2018 - af Marianne Singer

Opmærksomheden omkring kronprinsesse Mette-Marit var enorm, da hun dagen efter at hoffet havde meldt ud, at hun lider af en kronisk lungesygdom, deltog i årets Stortingsmiddag på det kongelige slot i Oslo.

Kronprinsesse Mette-Marit var denne festlige aften fortryllende i en sort kjole med flotte volanter på skørtet og transparente ærmer.

Humøret fejlede intet

Humøret fejlede heller intet, og kronprinsesse Mette-Marit havde overskud til både smil og småsnak med kronprins Haakon ved ankomsten. 

Foto: RITZAU SCANPIX

At kronprinsesse Mette-Marit dog ikke er helt på toppen blev klart, da hun inden den store festmiddag måtte aflyse et officielt besøg i bydelen Søndre Nordstrand i Oslo forinden. 

Ramt af kronisk sygdom

Det norske hof meldte onsdag ud, at kronprinsesse Mette-Marit har fået konstateret den kroniske lungesygdom lungefibrose.

Sygdommen, der blev opdaget efter en omfattende udredning, kommer til at begrænse kronprinsessen i hendes virke fremover.
 

 

Ikke helt afklaret endnu

 
Det er foreløbig ikke afklaret, om lungesygdommen er et led i en mere omfattende autoimmun sygdomsproces, eller om der ligger andre årsager bag lungeforandringerne.
 
Kong Harald og dronning Sonja inviterer hvert år stortinget og regeringen til gallamiddag på slottet.
 
Traditionen blev indført af kong Haakon i 1906.