SE BILLEDET: Kronprinsesse Mette-Marit til gallamiddag efter sygdomsudmelding

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

Foto: RITZAU SCANPIX

Kronprinsesse Mette-Marit var glad, smilende og smuk, da hun for første gang efter sin sygdomsudmelding onsdag viste sig ved et officielt arrangement.

Fredag, 26. oktober 2018 - af Marianne Singer

Opmærksomheden omkring kronprinsesse Mette-Marit var enorm, da hun dagen efter at hoffet havde meldt ud, at hun lider af en kronisk lungesygdom, deltog i årets Stortingsmiddag på det kongelige slot i Oslo.

Kronprinsesse Mette-Marit var denne festlige aften fortryllende i en sort kjole med flotte volanter på skørtet og transparente ærmer.

Humøret fejlede intet

Humøret fejlede heller intet, og kronprinsesse Mette-Marit havde overskud til både smil og småsnak med kronprins Haakon ved ankomsten. 

Foto: RITZAU SCANPIX

At kronprinsesse Mette-Marit dog ikke er helt på toppen blev klart, da hun inden den store festmiddag måtte aflyse et officielt besøg i bydelen Søndre Nordstrand i Oslo forinden. 

Ramt af kronisk sygdom

Det norske hof meldte onsdag ud, at kronprinsesse Mette-Marit har fået konstateret den kroniske lungesygdom lungefibrose.

Sygdommen, der blev opdaget efter en omfattende udredning, kommer til at begrænse kronprinsessen i hendes virke fremover.
 

 

Ikke helt afklaret endnu

 
Det er foreløbig ikke afklaret, om lungesygdommen er et led i en mere omfattende autoimmun sygdomsproces, eller om der ligger andre årsager bag lungeforandringerne.
Spar op til 47% med BILLED-BLADET i julegaveKlik her og læs hvordan!

Spar op til 47% med BILLED-BLADET i julegave
Klik her og læs hvordan!

 
Kong Harald og dronning Sonja inviterer hvert år stortinget og regeringen til gallamiddag på slottet.
 
Traditionen blev indført af kong Haakon i 1906.