Lørdag, 1. oktober 2022 - af Marianne Singer

Stolt prinsesse Märtha Louise deler stor nyhed om datteren

Prinsesse Märtha Louise. 

Prinsesse Märtha Louise. 

Foto: Ritzau Scanpix
Prinsesse Märtha Louise har delt dejligt nyt om sin ældste datter, Maud Angelica

Prinsesse Märtha Louise deler med stor stolthed spændende nyt om sin ældste datter Maud Angelica, 19, på sin Instagram-profil.

Således er Maud Angelica blevet nomineret til den fornemme pris LEDESTJERNE 2022 i magasinet D2. 

Mor hepper

"Jeg er så utrolig stolt af denne skønne, kloge kvinde, som jeg får lov til at kalde min datter. @3_eyed_cat (altså Maud) er nomineret til Ledestjerne 2022 for sit arbejde for psykisk helbred. Hvert år nominerer D2 30 personer under 30 som arbejder for at gøre verden bedre. Sikke en dejlig ting at være nomineret til! Jeg hepper stort på dig Maud!", skriver prinsesse Märtha Louise i opslaget, som BILLED-BLADET har fået lov at dele. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Svær dag

Nomineringen blev offentliggjort samme dag, som Maud Angelicas far, Ari Behn, ville være fyldt 50 år.

Han begik selvmord i december 2019 efter flere års psykisk sygdom, 

Skriver om sorg

Maud Angelica, der har været meget åben omkring at gå til psykolog og i sorggruppe, udgav i 2021 den illustrerede bog "Tråder av tårer", hvor hun skriver til børn om sorg.

Hun har også solgt egne tryk til fordel for Landsforeningen for efterladte efter selvmord og været åben omkring sin fars mentale helbred og den sorg, hun følte efter hans død 1. juledag 2019.

Det var under Ari Behns begravelse i Oslo domkirke, at Maud Angelica Behn som 16-årig fik sin ilddåb i offentligheden.

Her holdt hun en hjerteskærende og stærk mindetale ved hans kiste, hvor hun beskrev sine kaosagtige følelelser som en slags selvterapi. 

- Jeg havde jo aldrig talt foran så mange mennesker før og var meget nervøs. Men jeg var så sikker på, at det var vigtigt for mig at gøre det, vigtigt at være åben om det, fortæller hun i et stort interview med D2

Hædret tidligere 

Efter at have holdt sin rørende mindetale modtog hun året efter National Forum for Emergency Psychiatrys pris for sin åbenhed omkring psykiske lidelser og selvmord. 

Og nu venter der måske endnu en fin pris til hende. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden