Onsdag, 20. juli 2016 - af Ulrik Ulriksen

TILLYKKE: Kronprins Haakon fylder 43 år

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Norges kronprins Haakon nyder sommeren med sin familie, der sikkert tager sig særligt godt af ham, når han i dag fylder år. Haakon og familien fejrer hans fødselsdag i helt privat regi.
For 43 år siden kom kronprins Haakon til verden på Rikshospitalet i den norske hovedstad Oslo. Siden er der sket meget skønt i hans liv. Kronprinsesse Mette-Marit og parrets børn, prinsesse Ingrid Alexandra, 12, og prins Sverre Magnus, 10, har været et par af højdepunkterne i Haakons liv, og et lille nyt højdepunkt bliver sikkert fejringen af kronprinsens 43-års dag onsdag den 20. juli.     

Sommerferie på øen

Haakon og hans familie plejer at nyde den norske sommer i deres hus på øen Dvergsøya ud for Kristianssand i det sydlige Norge, hvor det er muligt at være helt private. Traditionen tro fejres Haakons fødselsdag også i år ifølge nordske medier i helt privat regi.   Læs artiklen: Kronprinsesse Mary ankom med norske kronprins Haakon til dåben    

Elsker kage

  De norske kongelige elsker i øvrigt at spise kage, når der er fødselsdag på programmet, og meget skal gå galt, hvis ikke også der er kage på bordet, når Haakon Fejres. Kronprinsesse Mette-Marit har i hvert fald tidligere fortalt, at ligesom Haakon plejer at bage brownies til hendes fødselsdag, så sørger hun også for bagværk, når gemalen skal fejres.  

 

Fødselar i topform

    Kronprins Haakon er en 43-års fødselsar i absolut topform. Det melder den nærmeste familie i hvert fald. Hans søster Märtha Louise har ved flere lejligheder på det seneste fortalt om, hvor meget hendes bror træner. Der bliver både lavet armbøjninger, løftet vægte og løbet lange ture i højt tempo. At Haakon er i god form, fik Danmark kronprins Frederik i øvrigt at mærke i vinter, da han var i direkte ski-duel med sin norske ven. I langrendsskiløbet Birkebeineren kæmpede Frederik og Haakon mod hinanden. Det blev til ganske klar norsk sejr i den duel.   Læs artiklen: Kronprins Haakon hurtigere end kronprins Frederik    
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
   

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden