4. okt. 2021
Af Malan Joensen

Vil du lave mad til kong Harald og dronning Sonja?

Dronning Sonja og kong Harald.
Dronning Sonja og kong Harald.
Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff
Det norske kongehus søger en kok til at lave mad på forskellige kongelige residenser.

Hvis du er faglært kok og fan af Norge, så har det norske hof muligvis et job til dig.

Ifølge den officielle hjemmeside er der nemlig en stilling som kok ledig.

Ser man nærmere på stillingsopslaget fremgår det, at man som kok ved det norske hof kommer til at se en del kongelige køkkener indefra.

Således er arbejdsstedet angivet til både at være kongeslottet i Oslo, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits residens Skaugum i Asker, samt "andre kongelige statslige og private ejendomme ved behov".

Ydermere skal man have håndværket i orden, for maden skal helst laves fra bunden:

"Stillingen omfatter tilbereding av måltider privat og ved større og mindre arrangementer. Arbeidet er variert og basert på at måltidet tilberedes "fra bunnen". Det fokuseres på bruk av Norske råvarer. Kokken forestår planlegging og utarbeidelse av menyforslag, renhold/oppvask samt planlegge og gjennomføre andre daglige aktiviteter innen kjøkkendrift. Kjøkkenseksjonen har ansvar for Det kongelige hoffs kantinedrift," står der blandt andet i opslaget, hvor det også oplyses, at ansøgerne skal have mindst syv års erfaring fra hotel eller restaurant-faget.

Hvad angår løn oplyses det, at den er på 431.500 norske kroner om året "afhængig af uddannelse og erfaring". Dertil kan lægges tillæg jf. gældende reguleringer/satser.

Ansøgningsfristen er 17. oktober og man kan læse mere om stillingen her.

Læs mere om: