Onsdag, 15. marts 2017 — af Trine Larsen

Prinsesse Benedikte aflyser alle officielle opgaver

Prinsesse Benedikte
Prinsesse Benedikte.
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Prinsesse Benedikte har på grund af sin mand, prins Richards pludselige død indtil videre aflyst alle officielle pligter i Danmark. Heller ikke det forestående statsbesøg fra Belgien deltager prinsessen i.

Prins Richards pludselige dødsfald mandag aften på slottet i Berleburg har efterladt kongehuset i sorg. Alle føler med prinsesse Benedikte, der nu går en svær tid i møde.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Derfor er der naturligvis også fuld forståelse for, at prinsessen nu har valgt af aflyse alle sine officielle pligter i Danmark. Således skulle prinsesse Benedikte blandt andet have deltaget i det kommende statsbesøg fra Belgien, hvor kong Philippe og dronning Mathilde kommer til Danmark fra d. 28.-30. marts. Men dét har prinsesse Benedikte aflyst sin deltagelse i.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Første statsbesøg uden prins Henrik

Heller ikke dronningens pensionerede gemal, prins Henrik, kommer til at deltage i statsbesøget. Dermed bliver det første gang, at prins Henrik ikke er med som vært ved et statsbesøg, siden han lod sig pensionere for over et år siden.

Dronning Margrethe kommer dog ikke til at stå alene med sine belgiske gæster, der officielt besøger Danmark for første gang. Både kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Joachim og prinsesse Marie samt prinsesse Elisabeth vil på forskellige tidspunkter deltage. Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er dog dem, der kommer til at fungere som kongelige spydspidser under besøget.

Alle sejl er sat til

Det kom frem, da der tidligere i dag var pressemøde i Det Gule Palæ på Amalienborg, hvor hofmarskal Michael Ehrenreich og ceremonimester Kim Kristensen fremlagde programmet for det to dage lange statsbesøg, hvor alle sejl er sat til.

SE BILLEDERNE: Dronning Mathilde og dronning Maximas fantastiske galla-stil

Det er dog langtfra første gang, kong Philippe og dronning Mathilde er i Danmark. Parret overtog tronen d. 21. juli 2013, efter at kongens far, kong Albert, abdicerede, og Belgiens kongepar har nære relationer til den danske kongefamilie.

Varmt venskab med kronprinsparret

Således var kongeparret senest med til fest, da dronningen fyldte 75 år, ligesom dronningen er fadder til prinsesse Isabella.

Det varme venskab mellem det belgiske kongepar og det danske kronprinspar gør, at det formentlig bliver et helt specielt dejligt og meget varmt, personligt og afslappet statsbesøg, der venter de sidste dage i marts.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden