11. jan. 2019
Af Annemette Mikkelsen

Rasmus Lauge: Det er en kæmpe ære at spille for kronprinsen

Rasmus Lauge. 
Rasmus Lauge.
Foto: Claus Fisker
Det danske herrelandshold i håndbold har netop skudt VM-festen i gang mod Chile. På lægterne sad Kronprins Frederik og heppede med. Og netop den opbakning betyder alverden for spillerne.

”Der er et yndigt laaaand”, sang flere tusinde tilskuere da Danmark mødte Chile i deres åbningskamp ved VM i Royal Arena. Og på lægterne var der også royalt besøg. For kronprins Frederik heppede med da danskerne bragede igennem inde på håndboldbanen.

- Det er en kæmpe ære. Det er en af de ting, hvor man fryder sig over at spille i den røde og hvide trøje, fortæller den storsmilende playmaker Rasmus Lauge og målmand Niklas Landin fortsætter:

- Det betyder noget. Det er en cadeau til os. Vi er alle sammen super glade for, at kongehuset støtter op om det vi laver selvom vi er en forholdsvis lille sportsgren i Europa. Men store i Danmark.

Giver ”high-fives” og komplimenter

Det er dog ikke første gang, at kronprinsen er med på sidelinjen når håndboldmastodonterne indtager hallen. Spillerne ved dog typisk ikke, at han kommer før kampen. Men de er slet ikke i tvivl efter kampen.

- Vi har før haft ham nede i omklædningsrummet. Så får man lige et skulderklap med et ”fedt gået”, fortæller stregspiller René Toft og Lauge tilføjer:

- Han kommer lige ned og siger ”hej gutter”. Han er totalt nede på jorden og en super cool fyr. Men lige de første par gange – hvordan reagerer man overfor en kronprins? Vi starter med at lade ham vise stilen, men som jeg siger – han er super cool, og han har ingen fine fornemmelser. Så hvis man vil give ham en ”high-five”, så er han på.

Noget man husker

At få et skulderklap og et kompliment fra Danmarks sportsglade kronprins går ikke ligefrem i glemmebogen.

- Det er en speciel oplevelse, som ikke er mange forundt. Det er noget som man vil huske tilbage på. Det er altid stort, siger en yderst glad Rasmus Lauge.

De danske håndboldtalenter er igen på banen lørdag den 12. januar, når de skal møde Tunesien i Jyske Bank Boxen i Herning.

Læs mere om: