Tirsdag, 8. marts 2016 — af Juliane Olsen

SE BILLEDERNE: Fem kvindelige tronarvinger

På kvindernes internationale kampdag er status, at fem kvindelige tronarvinger er på vej i de europæiske kongehuse.
Der er fem helt særlige piger i de europæiske kongehuse, som kommer til at spille en stor rolle i fremtiden.   Prinsesse Catharina-Amalia, prinsesse Ingrid-Alexandra, prinsesse Estelle, kronprinsesse Elisabeth og prinsesse Leonor har nemlig alle noget tilfælles.   De skal en dag arve tronen i deres respektive lande, og det beviser om noget, at tirsdagens internationale kampdag for kvinder også har haft en indflydelse i kongehusene.   SE BILLEDERNE: En lykkelig barndom venter på Haga slot  

Holland har dronningetradition

I Holland er der en lang tradition for dronninger, hvor dronning Beatrix for to år siden abdicerede fra sit embede.   Hendes egen mor, dronning Juliana, regerede i 31 år før Beatrix, og inden hende var det dronning Wilhelmina, der sad på tronen i 57 år.   Her bliver det altså prinsesse Catharina-Amalia, der skal efterfølge den nuværende regent, faderen kong Willem-Alexander.  

Gå ikke glip af en nyhed eller en fordel. Klik her og meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev!

 

Dronning for første gang

Prinsesse Ingrid-Alexandra bliver til gengæld Norges første regerende dronning, når hun engang efterfølger kronprins Haakon.   Det samme gælder kronprinsesse Elisabeth af Belgien, der skal efterfølge sin far, kong Philippe.   I Sverige kan lille prinsesse Estelle se frem til at blive dronning efter sin mor, kronprinsesse Victoria.   Se alle prinsesserne, der skal arve tronen, i galleriet øverst.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden