1. mar. 2016
Af Juliane Olsen

SE BILLEDERNE: En lykkelig barndom venter på Haga-slottet

Der bliver snart føjet endnu et barn til kronprinsesse Victoria og prins Daniels lille familie på Haga-slottet. Den kommende prins eller prinsesse kan se frem til en hel unik barndom i trygge omgivelser.
Kalenderen viser den 1. marts, og det er netop denne måned, at kronprinsesse Victoria er sat til at føde sit andet barn. Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her! Der kan med andre ord komme endnu et barn til på Haga-slottet, hvornår det skal være, og de kongelige gemakker vil igen give genlyd af spædbarnsgråd og -latter. Igennem årtier har slottet dannet rammen om kongelige børns opvækst, og især Hagaprinsesserne, der boede der frem til 1947 kan berette om et lykkeligt barndomshjem. LÆS MERE: Kronprinsesse Victoria føder muligvis før forventet

Børnene var isolerede

- Det var fantastisk! Det var bare vores familie, som boede der med barnepiger og guvernanter, har prinsesse Birgitta tidligere udtalt ifølge Svensk Damtidning. Prinsessen beretter, at de som børn boede ret isoleret, men at det slet ikke gjorde dem noget. Da kong Carl Gustafs far døde i januar 1947 besluttede prinsesse Sibylla, at familien skulle flytte fra Haga og i stedet bosætte på det kongelige slot.

Slotsparken er fyldt

Området omkring Haga var dengang relativt aflukket, så børnene kunne lege i området uden livvagter. I dag er slotsparken fyldt med mennesker dagen lang, og Haga er omgivet af et stort sikkerhedshegn. Prins Daniel og kronprinsesse Victoria benytter sig dog stadig af parken i et stort omfang enten til fods eller på cykel. Få et indtryk af den stemning, der hersker hjemme hos VIctoria, Daniel og Estelle i galleriet ovenfor.

Læs mere om: