20 år efter bruddet: Første ord fra kong Felipes norske eks-kæreste

Kong Felipe. 

Kong Felipe. 

Foto: Mega
For første gang udtaler kong Felipes norske eks-kæreste Eva Sannum sig offentligt om deres forhold, som varede i fem år.

For første gang har norske Eva Sannum udtalt sig om dengang, hun var kæreste med daværende kronprins Felipe fra 1996 til 2001.

I et stort interview med norske Aftonposten fortæller hun blandt andet, at hun mødte den spanske kronprins helt tilfældigt, mens hun boede i Madrid. 

Eva Sannum og kronprins Felipe til det norske kronprinspars bryllup. 
Foto: Ritzau Scanpix

Eva Sannum og kronprins Felipe til det norske kronprinspars bryllup. 

 

Eva Sannum til kronprins Haakons bryllup med Mette-Marit i 2001. 
Foto: Martin Høien

Eva Sannum til kronprins Haakons bryllup med Mette-Marit i 2001. 

Arbejder med medier

Eva Sannum arbejder i dag i bureauet Sannum & Bergestuen-agenturet, der beskæftiger sig med kommunikation og mediebevidsthed.

Det er også derfor, at hun har stillet op til interviewet med den norske avis. 

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Forstår Meghan

Således analyserer Eva Sannum under interviewet også prins Harry og hertuginde Meghans opsigtsvækkende interview med Oprah Winfrey.

Da hun bliver spurgt, om hun ikke synes, at det er synd for Meghan, svarer hun:

- Jeg kan relatere til det at komme fra noget helt andet og blive en del af en så speciel familie. Men som mange har påpeget: Det burde Harry måske have informeret hende om..., siger hun til Aftenposten og forklarer, at hun ikke selv fik nogen hjælp til at finde sig tilrette i de kongelige kredse.

Vanskelig tid

Eva Sannum fortæller ligeledes, at det var meget vanskeligt for hende at håndtere pressen dengang, hun var sammen med Felipe.

Således besluttede hun fra start ikke at kigge ind i linsen på paparazzikameraerne, så de ikke skulle tro, at hun kunne lide at blive fotograferet. 

Fik ros af Felipe

I december 2001, netop som alle troede, at Sannum en dag ville blive dronning, bekræftede kronprins Felipe, at de var gået fra hinanden, samtidig med at han roste sin eks-kæsrete for blandt andet hendes styrke og retfærdighedssans.

Eva Sannum trak sig derefter fra offentligheden, men overvejer i interviewet med Aftenposten om hun alligevel skulle have sagt noget.

- Måske var jeg lidt stædig, måske skulle jeg have kommet med en udtalelse. Folk troede nok, at jeg levede et liv med lystbåde og champagne. Men de er ikke klar over, at det er udmattende. Det er et liv fyldt med begrænsninger, lyder det fra Eva Sannum til Aftenposten, mens hun tilføjer, at hun er glad for, at hun ikke blev dronning. 

Eva Sannum er nu 45 år og bor i Oslo med sin partner Torgeir Vierdal og deres to børn på 10 og 13.  

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden