24. aug. 2021
Af af Jon Bloch Skipper og Malan Joensen

Dronning eller ej? Her er forklaringen bag dronning Sofias titel

Daværende kronprins Felipe og kronprinsesse Letizia med dronning Sofia i London i april 2011 i anledning af William og Kates bryllup.
Daværende kronprins Felipe og kronprinsesse Letizia med dronning Sofia i London i april 2011 i anledning af William og Kates bryllup.
Arkivfoto: MEGA
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål og svar om alt inden for den royale verden.
Kære kongelige brevkasse Hvorfor har den tidligere dronning Sofia af Spanien stadig titel af dronning? Dronning Beatrix i Holland blev da prinsesse, da hun abdicerede. Venlig hilsen Finn Hansen Kære Finn Hansen Da kong Juan Carlos frasagde sig tronen i 2014, fik han lov til at videreføre titlen som konge som en slags ærestitel. Dronning Sofias titel følger hendes mands, selv om det naturligvis er hendes søn og svigerdatter, der er Spaniens kongepar. At der er valgt en anden model i Holland, skyldes nok, at de tre seneste (kvindelige) monarker har skabt en tradition for at abdicere og genoptage deres tidligere titel som prinsesse, som dronningerne Beatrix, Wilhelmina og Juliana gjorde det i hhv. 2013, 1948 og 1980. Bedste hilsner Jon Bloch Skipper

Har du et spørgsmål af royal karakter, du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.

Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.
Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).
Send dit spørgsmål på mail til jon@billed-bladet.dk eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse".

Læs mere om: