28. apr. 2020
Af Niels Burgos

For første gang: Dronning Letizia og kong Felipe går udenfor paladset

Dronning Letizia og kong Felipe
Dronning Letizia og kong Felipe
Foto: Mega
Situationen i Spanien har tvunget det spanske kongepar ind bag paladsets mure. Men nu har de vist sig offentligt udenfor

Siden Spaniens regering i starten af marts indførte undtagelsestilstand og udgangsforbud, har kong Felipe og dronning Letzia opholdt sig og arbejdet inde bag murene på Zarzuela-paladset i Madrid. De har gennemført hundredevis af videopkald og fulgt krisen i Spanien så tæt som muligt.

https://imgix.billedbladet.dk/fel1.jpg
Foto: Mega

Men mandag den 27. april viste kongeparret sig for første gang uden for paladsets mure, da de besøgte Madrids beredskabstjeneste 112 - for at takke de mange, som har arbejdet hårdt for at hjælpe mennesker i nød under corona-krisen,

Letizia og Felipe bar mundbind

Efter en tur rundt i udrykningcentralen blev kongen og dronningen orienteret om det kæmpe arbejde, som personalet udfører i beredskabstjenesten - og både konge Felipe og dronning Letizia var naturligvis under hele besøget iført mundbind for at beskytte både sig selv og andre.

Kongeparrets forsigtige - men vigtige - første skridt ud i verden efter en ugelang isolation sendte samtidig et signal om, at Spanien er ovre det værste af coronakrisen, der har krævet over 23.000 dødsfald i landet. Mandag var også dagen, hvor børnene overalt i Spanien for første gang længe fik tilladelse til at komme udendørs. En enkelt time. Men mundbindene signalerede også, at det fortssat er vigtigt at tage de nødvenige forholdsregler for at begrænse smitten i Spanien.

Læs mere om: