14. jun. 2021
Af Marianne Singer

Første gang i over et år: Spændende uge venter Spaniens kongefamilie

Kong Felipe og dronning Letizia sammen med deres døtre, prinsesse Leonor, 15, og prinsesse Sofia, 14.
Kong Felipe og dronning Letizia sammen med deres døtre, prinsesse Leonor, 15, og prinsesse Sofia, 14.
Foto: Mega
Kong Felipe og dronning Letizia kan sammen med deres døtre, prinsesse Leonor, 15, og prinsesse Sofia, 14, se frem til nogle spændende dage.

Spaniens kongefamilie har ligesom resten af landets befolkning været voldsomt påvirket af pandemien det seneste år, men nu lysner det igen lidt.

Således kan kong Felipe og dronning Letizia glæde sig til det første statsbesøg i Spanien siden pandemiens begyndelse, når de tirsdag skal tage imod Sydkoreas præsident Moon Jae-in og hustruen Kim Jung-Sook, som bliver i landet i to dage.

Sammen på paladset

To dage efter, den 18. juni, venter, ifølge kongehusets kalender, den næste spændende opgave, når kongeparret sammen med deres døtre, prinsesse Leonor, 15, og prinsesse Sofia, 14, uddeler ordenen La Orden del Mérito Civil til personer, der har gjort sig bemærket på ekstraordinær vis i samfundet, derunder i forbindelse med pandemien.

Uddelingen kommer til at foregå på paladset i Madrid.

Måtte aflyse

Det er kun en uges tid siden, at prinsesserne måtte aflyse deres første opgave uden deres forældres tilstedeværelse.

De skulle have plantet træer i naturreservat Hayedo de Montejo i Madrid sammen med 35 andre teenagere, i alderen 14 til 16 år.

Arrangementet var en del af markeringen af World Environment Day og programmet "A tree for Europe", der blev lanceret i 2019 af David Sassoli, præsident for det europæiske parlament.

Det blev aflyst på grund af stormvejr.

Læs mere om: