7. jun. 2021
Af Marianne Singer

Kæmpe skuffelse: Kong Felipes døtre aflyser i sidste øjeblik

Prinsesse Leonor og prinsesse Sofia. 
Prinsesse Leonor og prinsesse Sofia.
Foto: Ritzau Scanpix
Kong Felipes døtre, prinsesse Leonor, 15, og prinsesse Sofia, 14, har måttet aflyse deres første kongelige opgave sammen uden deltagelse af deres forældre.

Det var med stor spænding, at mange så frem til at opleve kong Felipe og dronning Letizias døtre, prinsesse Leonor, 15, og prinsesse Sofia, 14, på deres første kongelige opgave sammen uden deres forældre.

Som det spanske magasin Vanitatis skriver, var arrangementet, der skulle have fundet sted i lørdags, en af de mest spændt ventede kongelige opgaver længe.

Men på grund af en stormvarsel blev det historiske besøg desværre aflyst på selve dagen.

Sammen med andre unge

Prinsesserne skulle, uden deres forældres tilstedeværelse, have plantet seks træer i naturreservat Hayedo de Montejo i Madrid sammen med 35 andre teenagere, i alderen 14 til 16 år.

Arrangementet var en del af markeringen af World Environment Day og programmet "A tree for Europe", der blev lanceret i 2019 af David Sassoli, præsident for det europæiske parlament.

Svært med ny dato

Ifølge Royal Central bliver det svært at finde en ny dato, fordi arrangementet dermed mister sin forbindelse til World Environment Day, der blev markeret netop den 5. juni.

Prinsesserne går i skole indtil den 22. juni og efter sommer starter prinsesse Leonor på kostskole i Wales, hvilket ikke gør det nemmere at arrangere et nyt besøg.

Derudover er det sikkert også skuffende for de to unge prinsesser, der ikke får mulighed for at prøve at være afsted uden deres forældre og begge interesserer sig for klima og miljø- spørgsmål.

Læs mere om: