26. maj. 2023
Af Christinna Braun

Kong Felipe og dronning Letizias store glæde: Nu er deres yngste datter konfirmeret

Fra venstre: Konfirmanden prinsesse Sofia, kong Felipe, dronning Letizia og prinsesse Leonor. 
Fra venstre: Konfirmanden prinsesse Sofia, kong Felipe, dronning Letizia og prinsesse Leonor.
Foto: MEGA
For få dage siden fejrede det spanske kongepar deres ældste datter. Den 25. maj var det deres yngste datter, der var midtpunkt.

Det spanske kongepar, kong Felipe og dronning Letizia, var for en lille uge siden i Wales for at fejre deres ældste datter, prinsesse Leonor.

Tronfølgeren prinsesse Leonor, 17, er netop blevet student fra UWC Atlantic i Wales, hvor hun har studeret på den internationale linje. Med i Wales var også Leonors lillesøster, prinsesse Sofia, 16.

Læs mere om prinsesse Leonors dimission herunder.

Den 25. maj – altså kort tid efter prinsesse Leonors dimission i Wales – kunne kong Felipe og dronning Letizia fejre deres yngste datter, prinsesse Sofia.

Prinsesse Sofia blev konfirmeret torsdag den 25. maj i Iglesia de la Asunción de Nuestra Señora i Aravaca med sin nærmeste familie omkring sig.

Ifølge Kristendom.dk er konfirmationen et fælles kristent ritual, men mens den i folkekirken mest handler om at få bekræftet sin tro, handler det i den Katolske Kirke om at modtage Helligåndens kraft.

Katolikkerne har to overgangsritualer - den første hellige kommunion, som prinsesse Leonor fik, da hun var ni år i 2015, og som prinsesse Sofia fik to år efter, og derefter konfirmationen.

I international sammenhæng bruges betegnelsen confirmation af både katolske og protestantiske kirker om det overgangsritual, der ligger i 14-15-års alderen.

Men i Danmark har den katolske kirke valgt at bruge betegnelsen firmelse.

Både farmor, dronning Letizia, og morfar og mormor, Jesús Ortiz Álvarez og Paloma Rocasolano Rodríguez, var også til stede for at tilbringe den store dag med deres barnebarn, prinsesse Sofia.

Se billederne fra prinsesse Sofias konfirmation i galleriet herunder.

Prinsesse Sofias konfirmation 25. maj 2023

Prinsesse Sofia bliver færdig på skolen Santa María de los Rosales til sommer, og så drager hun mod Wales, for at gå på samme skole – og samme linje – som sin storesøster.

Prinsesse Leonor er klar til at begynde 3 års militærskole efter sommerferien. Læs mere om det herunder.

Læs mere om: