Onsdag, 7. december 2022 - af Marianne Singer

Nu er det afgjort: Skandaleramt kong Juan Carlos vinder sag anlagt af eks-elskerinde

Kong Juan Carlos
Kong Juan Carlos.
Foto: Ritzau/Scanpix
Retten i London har tirsdag afgjort sag mod den pensionerede kong Juan Carlos til hans fordel.

Dommerne i en civil retssag i London har tirsdag omstødt en dom, der betød, at Spaniens tidligere kong Juan Carlos, 84, kunne stå overfor et civilt krav fra sin tidligere elskerinde, dansk-tyske Corinna zu Sayn-Wittgenstein, 58.

Corinna zu sayn-wittgenstein
Corinna zu Sayn-Wittgenstein.
Foto: Ritzau/Scanpix

Det skriver flere internationale medier

Dommerne vurderede, at kong Juan Carlos ikke kan retsforfølges, men er immun i sager, der berører tiden før hans abdikation i 2014. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Føler sig chikaneret

Corinna zu Sayn-Wittgenstein, der bor i England, havde ønsket et "påbud og erstatning" for den "kontinuerlige og igangværende chikanekampagne", mod hende.

Hun hævder, at chikanen begyndte i 2012, efter at deres forhold sluttede, og at den fortsætter til i dag. 

Afviser anklager

Corinna anlagde sagen i London i 2020 og påstod dengang blandt andet, at den tidligere konge pressede hende til at returnere gaver i en værdi af 65 millioner euro, inklusive kunstværker og smykker.

Kong Juan Carlos, der i retten er opført under sit fulde navn Juan Carlos Alfonso Victor Maria De Borbon y Borbon, er på intet tidspunkt mødt op i retten og afviser alle anklager. 

Overøst med gaver

Retspapirer hæver, at Juan Carlos var i et "intimt og romantisk forhold" med Corinna fra 2004 til 2009 og i den periode overøste hende med gaver.

Hun hævder, at Juan Carlos begyndte at chikanere hende, efter at deres forhold sluttede, med brug af trusler, indbrud i hendes ejendomme og overvågning.

Kong Juan Carlos, der stadig er gift med dronning Sofia, kan dog stadig retsforfølges for sager, der berører perioden efter hans abdikation.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden