7. dec. 2022
Af Marianne Singer

Nu er det afgjort: Skandaleramt kong Juan Carlos vinder sag anlagt af eks-elskerinde

Kong Juan Carlos
Kong Juan Carlos.
Foto: Ritzau/Scanpix
Retten i London har tirsdag afgjort sag mod den pensionerede kong Juan Carlos til hans fordel.

Dommerne i en civil retssag i London har tirsdag omstødt en dom, der betød, at Spaniens tidligere kong Juan Carlos, 84, kunne stå overfor et civilt krav fra sin tidligere elskerinde, dansk-tyske Corinna zu Sayn-Wittgenstein, 58.

Corinna zu sayn-wittgenstein
Corinna zu Sayn-Wittgenstein.
Foto: Ritzau/Scanpix

Det skriver flere internationale medier.

Dommerne vurderede, at kong Juan Carlos ikke kan retsforfølges, men er immun i sager, der berører tiden før hans abdikation i 2014.

Føler sig chikaneret

Corinna zu Sayn-Wittgenstein, der bor i England, havde ønsket et "påbud og erstatning" for den "kontinuerlige og igangværende chikanekampagne", mod hende.

Hun hævder, at chikanen begyndte i 2012, efter at deres forhold sluttede, og at den fortsætter til i dag.

Afviser anklager

Corinna anlagde sagen i London i 2020 og påstod dengang blandt andet, at den tidligere konge pressede hende til at returnere gaver i en værdi af 65 millioner euro, inklusive kunstværker og smykker.

Kong Juan Carlos, der i retten er opført under sit fulde navn Juan Carlos Alfonso Victor Maria De Borbon y Borbon, er på intet tidspunkt mødt op i retten og afviser alle anklager.

Overøst med gaver

Retspapirer hæver, at Juan Carlos var i et "intimt og romantisk forhold" med Corinna fra 2004 til 2009 og i den periode overøste hende med gaver.

Hun hævder, at Juan Carlos begyndte at chikanere hende, efter at deres forhold sluttede, med brug af trusler, indbrud i hendes ejendomme og overvågning.

Kong Juan Carlos, der stadig er gift med dronning Sofia, kan dog stadig retsforfølges for sager, der berører perioden efter hans abdikation.

Læs mere om: