25. jul. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Spaniens kongehus under pres: Juan Carlos skaber problemer for Felipe

Juan Carlos og kong Felipe
Juan Carlos og kong Felipe
Foto: Mega
Mange spaniere giver nu udtryk for deres kritiske holdning til Spaniens kong Juan Carlos, hvis søn, den nuværende kong Felipe, også mærker det stigende pres på kongehuset.

Flere og flere spaniere er utilfredse med den 82-årige pensionerede kong Juan Carlos, der trådte ned fra tronen i 2014 og overgav den til sin søn kong Felipe, 52.

Stort pres på Juan Carlos og Felipe

Presset på Juan Carlos rammer hele kongehuset, og kong Felipe kan derfor også mærke kritikken.

Spanske medier melder i dag, at en stor demonstration mod Juan Carlos og den kongelige familie vil finde sted lørdag aften i Madrid.

Juan Carlos under mistanke

Spanierne mistænker kongen Juan Carlos for korruption og hvidvask.

Juan Carlos skulle angiveligt have modtaget langt over en halv milliard kroner under bordet fra Saudi-Arabien i forbindelse med en højhastighedstog-kontrakt.

Hemmelige konti og elskerinde

Desuden er der også problemer med hemmelige bankkonti i Schweiz, ligesom en skandale med en elskerinde ved navn Corinna zu Sayn-Wittgenstein bestemt ikke hjælper på den gamle konges image.

Ikke den eneste skandale

Disse skandale-sager er i øvrigt ikke de eneste, som har ramt den spanske royale familie de senere år, så nu er det blevet for meget for mange i spanien, der er ekstremt hårdt ramt af økonomisk krise efter corona-pandemien

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET kan du se nye billeder fra kronprinsfamiliens skønne sommerferie, og så får du en kæmpe reportage fra statsminister Mette Frederiksens romantiske bryllup på Møn.

https://imgix.billedbladet.dk/webgrafik_bb30-forsider_1.jpg
BILLED-BLADET nr. 30, 23. juli 2020
Foto: ALLER MEDIA

Læs mere om: