5. jun. 2022
Af Malan Joensen

London er på den anden ende: Kæmpe overraskelse fra dronning Elizabeth

Prins Charles og dronning Elizabeth.
Prins Charles og dronning Elizabeth.
Foto: Ritzau Scanpix
Dronning Elizabeth, der har måttet melde afbud til mange officielle punkter af jubilæumsweekenden, viste sig pludselig på balkonen på Buckingham Palace.

Der gik et kæmpe jubelbrøl igennem de mange tusinde tilskuere og deltagere i det historiske Jubilee Pageant-optog, der finder sted søndag i anledning af dronning Elizabeths 70-års jubilæum, da selveste monarken pludselig viste sig på balkonen på Buckingham Palace.

Hun var elegant klædt i grøn, smilede til tilskuerne og så meget glad ud.

Med sig havde hun prins Charles, hertuginde Camilla, prins William, hertuginde Catherine og deres tre børn George, Charlotte og Louis, der havde været på plads i Royal Box på tilskuerrækkerne, hvor de har nydt de mange flotte indslag og vogne, og efterfølgende er blevet transporteret til slottet.

Man havde håbet, dronningen ville kunne se om ikke det hele så bare lidt af paraden direkte i stedet for på tv, men fordi den 96-årige monark de seneste dage har måttet melde afbud til en del andre af de officielle fejrings-arrangementer på grund af "ubehag" og "mobilitetsproblemer", havde de fleste nok forberedt sig på, at dronning Elizabeth måtte blive på Windsor Castle og hvile sig ovenpå torsdagens Trooping the Colour-parade.

Derfor brød menneskemængden ud i kæmpe jubel, da deres elskede dronning pludselig viste sig på balkonen.

Tv-kanalen Sky News, der sender live fra optoget, havde kort før gættet på, at noget var i gære, da man så, at flaget "The Royal Standard" gik til tops på Buckingham Palace som en indikation på, at dronning Elizabeth er på slottet.

Det kan tænkes, at dronning Elizabeth har fulgt med på tv inde fra Buckingham Palace, inden hun begav sig ud på balkonen og vinkede til de mange tusind fremmødte.

Efter at have overværet afsyngelsen af "God Save The Queen" vinkede dronningen og bevægede sig herefter ind på slottet igen sammen med familien.

https://imgix.billedbladet.dk/dronning_bund.jpg
Den kongelige familie med dronning Elizabeth på balkonen på Buckingham Palace.
Foto: Ritzau Scanpix

Læs mere om: