31. jul. 2022
Af Marie Krakau

Neglebidende aften endte i eufori for prins William og resten af England

Prins William.
Prins William overværede søndag kvindernes EM-finale i fodbold, og det blev en neglebidende aften.

England og Tyskland tørnede sammen i kvindernes EM-finale i fodbold, der blev spillet på ikoniske Wembley Stadium i London i Storbritannien.

De engelske løvinder, som landsholdet kalder sig, var på hjemmebane og stadion brød ud i jubelbrøl, da Ella Toone scorede kampens første mål i starten af anden halvleg.

På lægterne sad en vaskeægte kongelige fan, nemlig prins William, der er stor fodboldfan.

Han sendte tidligere på dagen en videohilsen sammen med sin 7-årige datter, prinsesse Charlotte, til landsholdet, hvori far og datter ønskede held og lykke. Videoen kan du se i linket herunder:

Euforien over Toones mail til 1-0 varede dog ikke mere end et kvarter, før Tyskland udlignede.

Neglebidende

Herefter udspillede anden halvleg sig til et nervepirrede drama om mål og en kamp mod tiden. Mål kom der ikke, og prins William og de engelske og tyske fans fik endnu mere spænding af bide negle over.

Finalen gik i forlænget spilletid og i kampens 110. minut sparkede angriber Chloe Kelly bolden i det tyske mål.

Igen brød glædesjublen ud på Wembley, og den engagerede kongelige fodboldfan prins William har helt sikkert jublet med.

Kampen endte 2-1 til England, der vinder EM, fik euforien till at boble på hjemmebanen i London.

Festen på banen ville ingen ende tage, og da der blev spillet Niel Dimond klassiskere "Sweet Caroline" gik både spillere og stadion amok i sang og lykkerus.

"Sweet Caroline" er blevet det engelske landsholds uofficielle kendingsmelodi.

Overrakte trofæet

Da EM-trofæet skulle overrækkes var det prins William, der bar det ind på stadion.

Sammen repræsentanter fra UEFA deriblandt præsidenten Aleksander Ceferin lykønskede prins William både de tyske og engelske spillere.

"Well played" (godt spillet, red.) lød det bl.a. fra prins William til spillerne.

Til slut overakte prins William trofæet till Englands anfører Leah Williamson.

Prins William og UEFA præsident Alexsander Ceferin overrækker trofæet til Leah Williamson.

Dronning Eliizabeth ønskede tillykke

Efter sejren lykønskede dronning Elizabeth på vegne af hele den britiske kongelige familie løvinderne med guldet med en hilsen på Instagram.

"Mine, og min families, varmeste lykønskninger går til jer alle for at vinde EM i fodbold for kvinder" står der i opslaget.