Alvorlig sygdom tvinger prinsesse Christina til at melde afbud til Nobel-fest

Prinsesse Christina, Tord Magnuson

Prinsesse Christina, Tord Magnuson

Foto: All Over

En trist skygge hviler over de kommende festligheder for årets modtagere af Nobelprisen i Stockholm. Kong Carl Gustafs søster, prinsesse Christina, deltager ikke på grund af sin kræftsygdom.

Fredag, 18. november 2016 - af Niels Burgos

Der kommer til at mange en populær deltager omkring æresbordet, når de svenske kongelige i starten af december er værter ved de fornemme Nobel-festligheder i Stockholm. Kongens 73-årige søster, prinsesse Christina, deltager ikke - og årsagen angives at være de behandlinger, hun gennemgår i øjeblikket for den leukæmi, hun fik konstateret tidligere på efteråret. Prinsessen deltager hverken i festen i Konserhuset eller i banketten på Stadshuset.

Ægtemanden er ved prinsesse Christinas side

Prinsesse Christinas mand, Tord Magnuson, har også valgt at melde afbud til de ellers festlige og traditionsrige arrangementer. Og han bekræfter overfor avisen Expressen, at parret må melde fra på grund af prinsessens sygdom. - Det skyldes behandlingerne. Ene og alene, fastslår Tord Magnuson, der altså vælger at være ved sin kones side fremfor at gå alene til Nobel-festerne.

Afbudet kommer således også i en naturlig forlængelse af den meddelelse, som hoffet udsendte i oktober, da man offentliggjorde den triste nyhed om prinsesse Christinas leukæmi.

"Hun vil gennemføre de opgaver, som helbredet tillader", skrev hoffet.

Det er en kendt sag, at kræftbehandling tærer voldsomt på kræfterne - men Tord Magnuson slutter heldigvis med en opløftende kommentar, da han bliver spurgt, hvordan prinsessen har det:

- Hun har det ganske godt, siger Tord Magnusson.

LÆS MERE: Kong Carl Gustafs søster alvorligt syg