Fredag, 12. marts 2021 - af Marianne Singer

Bøn for coronaofre: Prins Carl Philips trøstende ord

Prins Carl Philip under mindegudstjenesten.
Prins Carl Philip under mindegudstjenesten.
Foto: Jonas Borg, Kungl. Hovstaterna
Prins Carl Philip læste sammen med prinsesse Christina en rørende bøn under mindegudstjenesten for pandemiens ofre i Drottningholms slotskirke.

- Gud, vi beder for alle i vort land, som er gået bort under Covid-19-pandemien. For deres familier, venner og kollegaer. Hold din kærlighedsfulde hånd over alle sørgende.

Sådan lød de stærke, rørende og trøstende ord fra prins Carl Philip, da han bad en bøn for pandemiens ofre under mindegudstjenesten i Drottningholms slotskirke, der blev sendt på SVT1 torsdag aften.

Drottningholms slotskirke. 
Foto: Jonas Borg, Kungl. Hovstaterna
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tændte lys for ofre

Imens prins Carl Philip læste højt, tændte hans faster prinsesse Christina lys for pandemiens mange ofre i Sverige med alvorligt blik. 

Prinsesse Christina og prins Carl Philip under mindegudstjenesten. 
Foto: Jonas Borg, Kungl. Hovstaterna

Derefter sagde også prinsesse Christina ord, mens kongeparret, prinseparret og hendes mand, Tord Magnuson, lyttede.

- Vi beder for alle, der af forskellige årsager ikke har kunnet sige farvel til deres kære og nære. I aften kommer vi til dig med vor bekymring og angst. Det fylder i os. Hjælp os med at komme videre. Og tak for at ingen er glemt af af dig. 

Tanker til sundhedspersonalet 

Herefter skiftedes prins Carl Philip og prinsesse Christina med at sige ord, mens den anden tændt lys.

- Gud, vi beder for alle, som arbejder og fortsat arbejder hårdt indenfor pleje og omsorg. For alle, som trøster, heler og helbreder. For alle som uselvisk rækker en hjælpende hånd ud i en svær tid. Giv dem ny kraft og ny udholdenhed, når modet svigter, fortsatte prins Carl Philip, mens prinsesse Christina talte om at huske medfølelsen, selvom man ikke selv er ramt.

Må forhindre smittespredning

- Gud, hjælp os alle med at tage ansvar, både som nation og som individer, så vi forhindrer smittespredningen. Bevar os fra ubetænksomhed og selviskhed. Hjælp os med at møde andre, som vi selv ønsker at blive mødt. Vi beder, hjælp os med at se de mennesker nær os, som har brug for vores omsorg, sagde prins Carl Philip.

Efter prinsesse Christinas sidste bøn om lys i mørket, satte de sig ned og i stilhed rejste kong Carl Gustaf og dronning Silvia sig derefter for at tænde lys.

Foto: Jonas Borg, Kungl. Hovstaterna

Højgravid Sofia tændte lys 

Også en højgravid prinsesse Sofia tændte lys sammen med Tord Magnuson for at mindes og hædres covid-19-pandemiens mange ofre. 

Foto: Jonas Borg, Kungl. Hovstaterna

Mindegudstjensten blev gennemført på kong Carl Gustafs initiativ og afholdt på årsdagen for det første rapporterede corona-tilfælde i Sverige.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden