Mandag, 26. april 2021 — af Ulrik Ulriksen

Carl Gustaf ville gerne have besøgt prins Philip en sidste gang

Kong Carl Gustaf
Kong Carl Gustaf
Foto: Martin Høien
Sveriges kong Carl Gustaf fylder 75 år den 30.april, og i den anledning har han medvirket i en podcast, hvor han med tristhed i stemmen taler om prins Philip, der blev begravet for nylig.

Kong Carl Gustaf fylder på fredag den 30. april 75 år, og han lader op til den store dag med at være hovedperson i den populære podcast Värvet.

Carl Gustaf taler om prins Philip

Kongen bliver interviewet af programvært Kristoffer Triumf, og deres samtale byder på lidt af hvert.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De taler blandt andet om britiske prins Philip, der for nylig blev begravet fra St. George’s Chapel i Windsor, og en trist Carl Gustaf fortæller, at han i år gerne ville have nået at møde den fantastiske Philip en sidste gang.

Prins Philip døde den 9. april og blev begravet den 17. april.

Carl Gustaf i sorg

Carl Gustaf fortæller i podcasten, at han gennem det seneste års tid forsøgte at få arrangeret et sidste møde med Philip, men desværre forhindrede pandemien det.

Prins Philip
Prins Philip
Foto: Mega

– Det var en vældig følelsesladet og fin begravelse. Anderledes naturligvis. Jeg ville gerne have deltaget i begravelsen. Vi havde allerede for et år siden taget kontakt til det britiske kongehus og forsøgt at få det til at passe, at vi kunne tage derover, lyder det fra Carl Gustaf i Värvet ifølge Svensk Damtidning, og Carl Gustaf siger desuden, at man jo vidste, at Philip på grund af sin høje alder, 99 år, var i en situation, hvor man kunne miste ham.

Philip var en god mand

Kong Carl Gustaf mødte prins Philip første gang, da han selv var bare seksten år gammel og fik muligheden for at rejse fra Sverige til England for at møde den britiske kongelige familie.

– Jeg mødte ham mange gange siden, men det var måske de første gange, som gjorde størst indtryk, kommer det fra kong Carl Gustaf om det gode venskab med prins Philip.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden