26. jan. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Daniel og Victoria er enige: Nu skal vi i gang

Prins Daniel og kronprinsesse Victoria
Prins Daniel og kronprinsesse Victoria
Foto: Hanne Juul
Da kronprinsesse Victoria og prins Daniel i 2016 stiftede en ny stor organisation, havde de et helt særligt mål, de ville nå. Endnu er der desværre lang vej, før de sammen med resten af Sverige er i mål, og derfor skal der ske noget nu.

Sveriges kronprinsesse Victoria og prins Daniel går meget op i folkesundhed, og de vil med deres organisation Generation Pep gerne give deres landsmænd og – kvinder lyst til komme i gang med at motionere dagligt.

Victoria og Daniel gør et forsøg

I forbindelse med en ny musikvideo, der skal få svenskerne til at danse lidt mere, kommer prins Daniel på vegne af sig selv og kronprinsesse Victoria og deres Generation Pep med et vigtigt budskab til alle svenskere - både voksne, børn og unge.

Vi må tage ansvar

- Vi skabte Generation Pep, fordi vi ser, at børn og unge bevæger sig for lidt og sidder for meget ned. Det viser sig desværre, at kun to af ti unge bevæger sig så meget, som man bør, lyder det fra prins Daniel, der fortsætter.

- Hvad kan samfundet i det store hele gøre for at se til, at børn og unge får en bedre fremtid med mere fysisk aktivitet og bevægelsesglæde? Jeg tror, at vi voksne må stille os selv spørgsmålet – hvad gør jeg? Udnytter jeg mine muligheder på den bedste måde? Tager jeg det ansvar, som kan forventes af mig, kommer det spørgende fra Daniel, der herefter kommer med en kraftig opfordring.

- Nu må vi – hele samfundet – alle os, du og jeg, vi må tage ansvar og se til, at alle børn og unge får en chance for at leve et aktivt og sundt liv fra nu af.

Vigtigt formål

Generation Pep stiftedes i 2016 af kronprinsesse Victoria og prins Daniel med formålet at få alle børn og unge i Sverige til at leve et liv med masser af fysisk aktivitet og sundhed i øvrigt.

Læs mere om: