25. jan. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Derfor holder gravid Sofia sig i ro

prinsesse Sofia
prinsesse Sofia
Foto: Johan Ekströmer/Ritzau/Scanpix
For Sveriges prinsesse Sofia er det helt naturligt at holde sig i ro i denne periode.’

Sveriges prinsesse Sofia har holdt sig helt og aldeles i baggrunden i over seks uger, og det er der en klar årsag til.

Sofia er gravid i syvende måned med sit og prins Carl Philips tredje barn, og det er bestemt en ekstraordinær udfordring at vente barn midt under en pandemi, som den vi er midt i nu.

Prinsesse Sofia er i god form

Ifølge sundhedsmyndighederne viser studier, at gravide har en noget højere risiko for at blive alvorligt syge af covid-19, hvilket i særlige tilfælde kan forhøje risikoen for en for tidlig fødsel.

Prinsesse Sofia er dog i god form nu, og da hun sidste år blev ramt af corona eller covid-19 kom hun faktisk ganske fint gennem sygdomsforløbet.

Det er dog en god idé for Sofia at holde sig forholdsvis isoleret hjemme i Villa Solbacken, hvor hun altså slapper af før fødslen om et par måneder.

Det er ifølge sundhedsmyndighederne særligt sidst i graviditeten, at den gravide skal være forsigtig og helt undgå luftvejsinfektioner.

Gode råd til Sofia

-En luftvejsinfektion i slutningen af graviditeten kan være besværlig og kan indebære risici for den gravide kvinde. Vi råder derfor gravide kvinder til at være ekstra forsigtige, lyder det fra sundhedsmyndighederne rettet til den målgruppe, som prinsesse Sofia er en del af i denne tid.

Læs mere om: