15. feb. 2018
Af Juliane Olsen

Den svenske kongefamilie deltager ikke i prins Henriks bisættelse

Dronning Silvia og kong Carl Gustaf
Dronning Silvia og kong Carl Gustaf
Foto: AOP
Hverken svenske dronning Silvia eller kong Carl Gustaf deltager i prins Henriks bisættelse på tirsdag. Kongeparret holder fast i deres oprindelige planer.

I første omgang så det egentlig ud til, at kong Carl Gustaf og dronning Silvia i kraft af deres nære forhold til det danske kongehus ville deltage i prins Henriks bisættelse.

Men nu bliver det altså officielt meddelt fra det svenske hof, at kongefamilien ikke deltager i ceremonien tirsdag den 20. februar.

- Bisættelsen bliver en lille og privat ceremoni. Ingen udenlandske kongehuse deltager, heller ikke det svenske, siger informationschef ved det svenske hof, Margareta Thorgren, til Svensk Damtidning.

Stor medfølelse

Det svenske og danske kongehus har igennem mange år haft et tæt forhold både personligt og slægtskabsmæssigt.

I forbindelse med prins Henriks død udsendte kong Carl Gustaf da også en meddelelse om det store tab for ham og hans hustru.

Ud over dronning Margrethe sendte kongeparret her også deres dybeste medfølelse til kronprins Frederik og prins Joachim.

Kongeparret til vinter-OL

Det svenske kongepar holder fast i deres oprindelige planer og vil deltage i vinter-OL, som det har været planlagt igennem længere tid.

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia sætter kurs mod Sydkorea lørdag.

Du kan sende dine hilsner og varme tanker til dronningen og familien på BILLED-BLADETs særlige kondolence-side her

Læs mere om: