19. dec. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Derfor skal prinsesse Sofia passe ekstra meget på

Prinsesse Sofia
Prinsesse Sofia
Foto: Fredrik Sandberg/Ritzau/Scanpix
Sveriges prinsesse Sofia er gravid, og det giver hende særlige udfordrninger midt i en tid med coronakrise.

December har budt på lidt af hvert fra prinsesse Sofia og prins Carl Philip, der blandt andet har være ramt af corona.

Der kom også den skønne nyhed, at de venter deres tredje barn.

Prinsesse Sofia har termin i slutningen af marts eller begyndelsen af april.

Prinsesse Sofia gravid midt i coronatid

Omkring Sofia raser corona-krisen i Sverige, og det gælder om at passe på for ikke at blive smittet og for ikke at være den, der smitter., hvis man alligevel pådrager sig virus.

Der har i Sverige været stor fokus på personalet på sygehuse og hospitaler, hvor det er vigtigt, at de hårdtarbejdende læger og sygeplejersker ikke bliver ramt af corona.

Gravide skal passe på

Sveriges var på vores Søren Brostrøm hedder Anders Tegnell, og han har også rettet fokus mod gravide., som skal være ekstra forsigtige i denne tid.

– Der er forhøjet risiko for gravide. Og derfor vil vi understrege, at det er ekstra vigtigt, præcis som tidligere, for alle i risikogrupper at passe ekstra på med at følge retningslinjerne for at undgå smitte, lyder det fra Tegnell.

Sofia på hospitalet

Prinsesse Sofia har siden foråret arbejdet som plejeassistent på Sophiahemmet hospitalet, og det er et risikabelt sted at være for en gravid.

Alligevel ønsker Sofia fortsætte og være meget påpasselig i sin dagligdag på hospitalet,

Prinsessen vil fortsætte arbejde

Det svenske kongehus’ kommunikationschef bekræfter til mediet Svensk Damtidning, at gravide prinsesse Sofia vil fortsætte på Sophiahemmet, så længe hun kan.

På det meget besøgte svenske website krisinformation.se findes der information om, hvordan gravide skal forholde sig i denne tid med coronavirus-risiko.

Forhøjet risiko

- Du som er gravid skal ikke have arbejdsopgaver, som indebærer, at du eksponeres for coronavirus. Som gravid skal du ikke arbejde med behandling eller pleje af patienter med konstateret infektion av covid-19. Dette er på grund af de særlige risici, som kan kobles til den, som er gravid. Forsigtighedsprincippet skal gælde, lyder det blandet andet på hjemmesiden.

Læs mere om: