18. apr. 2016
Af Juliane Olsen

Det svenske kongehus går hektisk forår i møde

Fotomontage.
Fotomontage.
Fotos: Kungahuset.se og AOP
Der står en del på skemaet for den svenske kongefamilie i det igangværende forår, hvor der både er rund fødselsdag og familieforøgelse i vente.
En 70-års fødselsdag, en barnedåb og fødslen af et nyt barnebarn – der står en del på programmet for kong Carl Gustaf og dronning Silvia i det kommende forår. Ud over det så er det kongeparret, der står for alle de officielle forpligtelser i foråret 2016, der er ganske særligt et af slagsen. Prins Oscar blev født den 2. marts, og nu ventes der spændt på fødslen af prins Carl Philip og prinsesse Sofias første barn – måske sker det i fødselsdagsugen? LÆS MERE: Kong Carl Gustaf og dronning Silvia får statsbesøg i grand prix-ugen

Kongeparret arbejder mere

Størstedelen af den svenske kongefamilie er derfor på barsel i de kommende måneder, og af samme årsag arbejder kongeparret mere end ellers. Kronprinsesse Victoria er på barsel med sin søn, og derfor kan hun ikke aflaste sine forældre, og det samme gælder prins Daniel. Havde dette været et gængs forår uden barnedåb og stor fødselsdagsfejring, så havde kongeparrets skema ikke været helt så fyldt.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Hoffet må planlægge

Men i år falder de mange barselsorlover sammen med kong Carl Gustafs 70-års fødselsdag, hvilket kræver en stor del planlægning fra hoffets side. I den forgangne uge har kong Carl Gustaf og dronning Silvia eksempelvis haft 13 officielle pligter ved siden af forberedelserne til den store dag. Hele den svenske kongefamilie bliver samlet i forbindelse med dagen inklusive Chris O’Neill og prinsesse Madeleine.

Læs mere om: