Tirsdag, 8. december 2020 - af Marianne Singer

Dronning Silvia afslører: Min bror døde af en frygtelig sygdom

Dronning Silvia. 
Dronning Silvia. 
Foto: Ritzau Scanpix
I et stort tv-interview fortæller dronning Silvia nu for første gang, hvad der skete med hendes bror, Walther Sommerlath, der gik bort tidligere i år.

Det var med stor sorg, at dronningen sidst i oktober udsendte en pressemeddelelse om, at hendes bror Walther Sommerlath var gået bort i en alder af 86 år.

Walther Sommerlath med sin hustru Ingrid. 
Foto: Ritzau Scanpix

I pressemeddelelsen meddelte kongehuset, at han havde været syg i længere tid. 

Sin sidste tid tilbragte han hos kongeparret på Drottningholms slott.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Døde af Alzheimers

Nu fortæller dronning Silvia, ifølge Svensk Damtidning, i et kommende TV4-interview for første gang om sin brors sidste svære tid.

- Han døde ikke af corona, det gjorde han ikke. Men af Alzheimers, siger dronningen i det klip, som TV4 har delt

Frygtelig sygdom

- Det er en frygtelig sygdom. Det er smertefuldt, efterhånden som man pludselig intet har i sin bevidsthed, man kan ikke få svar, man kan ikke finde ud af ting - men man bliver irriteret. Så det var meget svært at håndtere min brors sygdom, især de sidste måneder, lyder det endvidere fra dronning Silvia i interviewet. 

Dronning Silvia har tidligere været igennem en lignende svær periode, idet hendes mor, Alice Sommerlath, også døde af sygdommen. 

Stort fokus 

I interviewet udtrykker dronningen også sin frustration over, at sygdommen er så uberegnelig og den følelsels af hjælpeløshed, man har som pårørende. 

Dronning Silvia har i forvejen stor fokus på demens gennem Silviahemmet, der blev grundlagt i 1996 af dronning Silvia og arbejder for demensramte og deres pårørende. 

Hele interviewet med dronning Silvia kan ses i programmet "Kungahuset 2020", der sendes den 25. december kl. 20.00 på svensk TV4.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden