Dronning Silvia afslører: Min bror døde af en frygtelig sygdom

Dronning Silvia. 

Dronning Silvia. 

Foto: Ritzau Scanpix
I et stort tv-interview fortæller dronning Silvia nu for første gang, hvad der skete med hendes bror, Walther Sommerlath, der gik bort tidligere i år.

Det var med stor sorg, at dronningen sidst i oktober udsendte en pressemeddelelse om, at hendes bror Walther Sommerlath var gået bort i en alder af 86 år.

Walther Sommerlath med sin hustru Ingrid. 
Foto: Ritzau Scanpix

Walther Sommerlath med sin hustru Ingrid. 

I pressemeddelelsen meddelte kongehuset, at han havde været syg i længere tid. 

Sin sidste tid tilbragte han hos kongeparret på Drottningholms slott.

Døde af Alzheimers

Nu fortæller dronning Silvia, ifølge Svensk Damtidning, i et kommende TV4-interview for første gang om sin brors sidste svære tid.

- Han døde ikke af corona, det gjorde han ikke. Men af Alzheimers, siger dronningen i det klip, som TV4 har delt

BILLED-BLADET som abonnement?Klik her og læs hvordan!

Frygtelig sygdom

- Det er en frygtelig sygdom. Det er smertefuldt, efterhånden som man pludselig intet har i sin bevidsthed, man kan ikke få svar, man kan ikke finde ud af ting - men man bliver irriteret. Så det var meget svært at håndtere min brors sygdom, især de sidste måneder, lyder det endvidere fra dronning Silvia i interviewet. 

Dronning Silvia har tidligere været igennem en lignende svær periode, idet hendes mor, Alice Sommerlath, også døde af sygdommen. 

Stort fokus 

I interviewet udtrykker dronningen også sin frustration over, at sygdommen er så uberegnelig og den følelsels af hjælpeløshed, man har som pårørende. 

Dronning Silvia har i forvejen stor fokus på demens gennem Silviahemmet, der blev grundlagt i 1996 af dronning Silvia og arbejder for demensramte og deres pårørende. 

Hele interviewet med dronning Silvia kan ses i programmet "Kungahuset 2020", der sendes den 25. december kl. 20.00 på svensk TV4.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden